Forsvaret får ny proffstyrke

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier at etableringen av en ny profesjonell styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier at etableringen av en ny profesjonell styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Forsvaret vil opprette en ny hurtig reaksjonsstyrke med helprofesjonelle soldater. Denne kommer i tillegg til den allerede eksisterende Telemark bataljon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye spesialstyrken, som får navnet HRS nord, blir hærens andre helprofesjonelle styrke utenom spesialenhetene, skriver Dagbladet.

– HRS nord er et svar på behovet for en økt profesjonalisering i Forsvaret. Operasjonene soldatene skal delta i, blir mer krevende og komplekse. Våpensystemene blir mer komplekse. Vi er avhengig av at flere står lenger i jobben, enn det vi har hatt til nå, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til avisen.

Les også: Åpner for at norske soldater blir i Afghanistan

Hun mener etableringen av en slik styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt.

Den nye proffstyrken vil bestå av rundt 700 soldater og ha hovedbase på Setermoen i Troms. Etter planen skal den være operativ i 2017.