Meny

Forsvaret får ny proffstyrke

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier at etableringen av en ny profesjonell styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret vil opprette en ny hurtig reaksjonsstyrke med helprofesjonelle soldater. Denne kommer i tillegg til den allerede eksisterende Telemark bataljon.

Den nye spesialstyrken, som får navnet HRS nord, blir hærens andre helprofesjonelle styrke utenom spesialenhetene, skriver Dagbladet.

– HRS nord er et svar på behovet for en økt profesjonalisering i Forsvaret. Operasjonene soldatene skal delta i, blir mer krevende og komplekse. Våpensystemene blir mer komplekse. Vi er avhengig av at flere står lenger i jobben, enn det vi har hatt til nå, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til avisen.

Les også: Åpner for at norske soldater blir i Afghanistan

Hun mener etableringen av en slik styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt.

Den nye proffstyrken vil bestå av rundt 700 soldater og ha hovedbase på Setermoen i Troms. Etter planen skal den være operativ i 2017.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus