Fortsatt uklar framtid for 13-åring som drepte 3-åring

Helsepersonell holder fortsatt på å vurdere 13-åringen som drepte den tre år gamle fosterbroren sin på Stord i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsevesen og barnevern skal finne ut om gutten har en diagnose og hva de skal gjøre med ham. Dette arbeidet vil fortsatt ta flere uker, melder NRK.

Drapet skjedde 10. oktober. Treåringen var fosterbarn i guttens familie. Også guttens far og en kvinne fra barnevernet var til stede i huset den dagen. Etter at 13-åringen drepte treåringen, skal han ha ropt på faren og deretter skadet ham slik at han måtte behandles på sykehus.

Ettersom gutten er under den kriminelle lavalderen, går det mot en henleggelse av politisaken mot ham. En slik avgjørelse er det Statsadvokatene som formelt fatter. Førstestatsadvokat Harald Lavik Grønlien i Rogaland sier til Bergens Tidende at han ikke er i tvil om at saken blir henlagt, men han tar ikke formelt stilling til det før saken kommer til kontoret hans.

Les også: Barnevernet til stede da treåring ble drept på Stord

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ut fra det jeg kan se, befinner saken seg fortsatt hos påtaleansvarlig i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, sier han.

Politiet opplyste en uke etter drapet at de gjennom avhør og samtaler med gutten, familien og omgangskretsen hadde fått et godt bilde av hendelsen. Hva 13-åringen har forklart om drapet på fosterbroren, forblir imidlertid skjult for offentligheten.

Ordfører Liv Kari Eskeland på Stord tror at folk i lokalmiljøet godtar det.

– Det er en helt spesiell situasjon, og folk har slått seg til ro med at det nok ikke er alle svar vi kommer til å få, sier hun til NRK.

Les også: Stord-drapet: Treåring begraves tirsdag

Person funnet død på Stord