Meny

Justisministeren i lukket asylmottak for å lære

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) fikk lære om virkeligheten da han mandag besøkte det lukkede utlendingsinternatet på Trandum.

– Det er viktig for meg å lære hvordan virkeligheten er, sa justisministeren etter at han hadde fått en omvisning på Trandum utlendingsinternat.

Internatet, som drives av politiet, er for dem som har fått avslag på søknaden om opphold i Norge og derfor skal sendes ut. Anundsens program for mandagen var å besøke dette og også Refstad transittmottak i Oslo hvor det har vært mange meldinger om problemer den siste tiden.

Regjeringen har varslet nye tiltak for å håndtere asylsøkere som kommer til Norge. Anundsen sier det ikke er et mål for regjeringen å bygge flere mottak som internatet på Trandum. Her kalles beboerne innsatte, og alle er låst inne på området.

– Dette er et lukket mottak, og noe helt annet enn de integreringsmottakene og retursentrene som regjeringen er enige med KrF og Venstre om å etablere, sier Anundsen til NTB. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus