Bombarderte nabo med kjærlighetsbrev

Politiet holder vakt ved en eiendom i Brixton sør i London. Tre kvinner ble holdt som slaver i London i 30 år, ifølge politiet. Foto: Scanpix/AFP.
Politiet holder vakt ved en eiendom i Brixton sør i London. Tre kvinner ble holdt som slaver i London i 30 år, ifølge politiet. Foto: Scanpix/AFP.

Den yngste av de tre kvinnene som ble holdt som “slaver” i London i 30 år bombarderte en mannlig nabo med kjærlighetsbrev, og beskrev seg selv som “en flue fanget i et nett”.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle kvinnen, navngitt av avisa The Sun som “Rosie” ba om hjelp i brevene, men advarte mottakeren om ikke å konfrontere hennes “gale og onde” fangevoktere, melder AFP.


En indisk mann, som politiet mandag oppga var 73 og ikke 67 som man tidligere antok, og en 67 år gammel kvinne fra Tanzania, har blitt pågrepet og løslatt mot kausjon i saken.

Politiet har uttalt at de to eldre kvinnene, en 57 år gammel irsk kvinne og en malaysisk kvinne på 69, møtte den mannlige mistenkte på 70-tallet gjennom “delt politisk ideologi”, og at de på et tidspunkt bodde sammen i det politiet beskriver som et “kollektiv”.

Les også: Byttet adresse minst 13 ganger

“Rosie”, som politiet mener ble født i fangenskap, smuglet 500 skriftlige beskjeder til naboen Marius Feneck, en 26 år gammel sveiser, over en åtte års periode, melder The Sun.

Hun ba om hjelp, men oppfordret ham også til ikke å forsøke å hjelpe henne og skrev: “Disse monstrene her er gale og onde og rasistiske”.

Ifølge rapporten i avisen ble hun forelsket i Feneck og beskrev kjæresten hans, som bodde med ham i samme boligblokk i Brixton sør i London, som “skadedyr”. Etterforskerne sier at selv om de ikke tror de tre kvinnene ble utsatt for seksuelt misbruk ble de holdt i “usynlige håndjern” gjennom psykisk terror.

I en annen nyhetsrapport mandag heter det at politiet har identifisert 13 adresser i London knyttet til paret, noe som tyder på at ofrene ble flyttet omkring flere ganger de siste tre tiårene. Londons Metropolitan Police ønsket ikke å kommentere nyhetsoppslagene.

Innenriksminister Theresa May sier søndag at det å hanskes med moderne slaveri i Storbritannia var en “personlig prioritet” og at andre ofre ble “holdt skjult fremfor øynene våre”.

Personvernpolicy