Meny

Helseministeren må antakelig rive vedskjul

Helseminister Bent Høie glemte å sjekke om reguleringsplanen for hytteområdet innebar noe krav om søknad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) må trolig rive et vedskjul som han og ektemannen har bygd ved hytta i Bjerkreim.

Høie har beklaget at han har ført opp vedskjulet uten å innhente tillatelse, men likevel anbefaler rådmannen i kommunen å rive bygget, melder VG.

– Dette er en type bygg som det i hovedregelen ikke trenger søkes byggetillatelse til. Men vi glemte å sjekke om reguleringsplanen for hytteområdet innebar noe krav om søknad, sier Høie.

Mandag skal formannskapet i Bjerkreim kommune i Rogaland ta stilling til saken. Rådmannen i kommunen innstiller på at Høie og hans ektemann ikke får dispensasjon til å la vedskjulet bli stående.

– Hvis formannskapet følger administrasjonens forslag, så må vi rive. Det skal vi gjøre, sier Høie.

Ordføreren i kommunen, Marthon Skårland, som i likhet med helseministeren tilhører partiet Høyre, sier at han mener at skjulet er lite synlig, og at han nok vil gå inn for at paret får dispensasjon fra reguleringsplanen.

– Det skal ikke gå ut over søkerne i denne saken at den ene er en kjent person, sier han til VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus