Meny

– Minst 11.000 barn drept i Syria

Mer enn 11.000 barn er drept i krigen i Syria, ifølge en ny rapport. Her står to barn ved en bil og en bygning ødelagt av granater i Homs. Foto: Yazan Homsy (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 11.000 barn er drept i borgerkrigen i Syria, ifølge en rapport laget av en britisk tankesmie. Hundrevis er skutt av snikskyttere og 128 drept av kjemiske våpen.

Tallene står i en rapport utarbeidet av Oxford Research Group, som har spesialisert seg på globale sikkerhetsspørsmål. De skriver at det fra mars 2011 til august 2013 er registrert 11.420 døde barn i aldersgruppen 17 år og under.

764 barn er summarisk henrettet og 389 skutt av snikskyttere, opplyser gruppen. De langt fleste av barna, over 70 prosent, er drept i eksplosjoner. Mer enn en firedel er drept med skytevåpen.

– Det som er mest foruroligende ved funnene i rapporten er ikke bare det høye tallet på barn som er drept i konflikten, men måten de blir drept på, sier medforfatter Hamit Dardagan.

– De er bombet i sine hjem, i sine lokalsamfunn, under daglige gjøremål som å stå i brødkø eller mens de er på skolen. De blitt fanget i kryssild eller målrettet drept av snikskyttere, summarisk henrettet, til og med gasset i hjel og torturert, sier Dardagan, som ber partene i konflikten ta ansvar for å beskytte barna og finne en fredelig løsning på krigen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus