Meny

Spesialenheten etterforsker fangedødsfall i Arendal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble søndag morgen funnet død i arresten i Arendal politistasjon. Spesialenheten for politisaker etterforsker saken.

– Han ble pågrepet sent lørdag kveld og ble funnet død søndag morgen, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere hva slags sak mannen ble satt i arresten for. TV 2 skriver imidlertid at politiet i Agder lørdag kveld kun gjorde en pågripelse i Arendal som de meldte om via Twitter. Der skrev de at en person ble innbrakt for beruselse på en fest.

Ifølge Agderposten ble mannen fremstilt for lege før han ble plassert i arresten. Agder politidistrikt opplyste om dødsfallet til mediene rett etter klokka ni søndag morgen.

Bakgrunn: Mann funnet død i arresten i Arendal

Søndag ettermiddag innledet Spesialenheten sitt arbeid på politistasjonen i Arendal. I løpet av søndag kveld og mandag vil tre etterforskere gjøre avhør av aktuelle personer som tjenestegjør på stasjonen.

Den døde mannen, som var i 40-årene, vil bli sendt til obduksjon. Arbeidet til etterforskerne skal munne ut i en redegjørelse som vil få en annenhåndsvurdering av lederen for Spesialenheten.

– Spørsmålet er om politiet har gjort noe straffbart, sier Wold.

Politiet er pålagt å følge en rekke rutiner når de har personer i arrest, deriblant en sjekk minst én gang hver halvtime.

I tillegg har cellene kameraovervåking. Politidistriktet har til nå ikke villet uttale seg i saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus