Meny

Mann siktet etter gasseksplosjon i Trondheim

Eksplosjonen på Byåsen i Trondheim var så kraftig at den blåste ut vindusfasaden på fremsiden av bygget. Og alle dørene og dørkarmene er skadd, meldes det fra stedet. Foto: Henrik Sundgård (Sundgård Media)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 32 år gammel mann er siktet etter en eksplosjon i oppgangen til en boligblokk på Byåsen i Trondheim søndag morgen. Politiet mener han åpnet en gassbeholder og tente på.

– En mann ble pågrepet på stedet. Eksplosjonen var så kraftig at det ble omfattende skader på vinduer og dører, sier operasjonsleder Torkjel Rendal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den mistenkte ble også skadd i eksplosjonen. Han er lagt inn på St. Olavs hospital med moderate brann- og eksplosjonsskader. Ingen andre ble skadd i eksplosjonen.

Siktede er formelt satt i varetekt av politiet, med vakthold på sykehuset, melder Adresseavisen.

Ringte selv

Ifølge Aftenposten ringte mannen selv til politiet allerede før eksplosjonen, men politiet ønsker ikke å opplyse hva han fortalte. Mens politiet hadde mannen på tråden, smalt det i leilighetsbygget på Byåsen.

Politiet mener 32-åringen åpnet en propanflaske på 11 kilo nede i kjelleren slik at gassen sivet ut, før han tente på. Politiet ønsker ikke å opplyse om han har tilknytning til blokka eller ikke.

Les også: Væpnet aksjon ved NAV-kontor i Trondheim

Eksplosjonen førte til at hele glassfasaden i blokkas oppgang ble blåst ut.

– Hele fasaden med vinduene er sprengt ut. Det er store vinduer på cirka tre ganger tre meter, sier innsatsleder Anlaug Oseid i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ingen evakuert

Teknikere fra politiet gransket søndag morgen åstedet. 32-åringen er foreløpig siktet for skadeverk, men siktelsen kan bli utvidet, opplyser politiet.

Meldingen om eksplosjonen – som skjedde i Waldemar Aunes vei – kom klokken 5.06 søndag.

Det ble ikke evakuert noen beboere etter eksplosjonen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus