Helsearbeider skal ha lurt 750.000 kroner fra eldre i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig helsearbeider i Bergen må møte i Bergen tingrett 11. desember tiltalt for grovt bedrageri av to eldre menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener helsearbeideren i kraft av sin rolle utnyttet tilliten til mennene på 65 og 90 år, og svindlet dem for til sammen rundt 700.000 kroner. I tillegg jobber påtalemyndigheten med å få reist en tilleggstiltale for simpelt bedrageri av en eldre kvinne (85), ifølge NRK.

De grove bedrageriene skal ha funnet sted i 2011 da kvinnen jobbet som privatpraktiserende innenfor helsebransjen og samtidig leide ut sine tjenester til ulike dagsentre for eldre i Bergen. Flere av de eldre ved dagsentrene ble så rekruttert til å bli kunder på hennes egen klinikk.

– Hun har kommet i kontakt med eldre personer på dagsentre, og gitt ulike historier for at de skulle låne henne penger, sier politiets påtaleansvarlige Ole Bjørn Mevatne. Til den eldre kvinnen skal hun ha bedt om å få penger til en forening som jobbet for å hjelpe unge rusmisbrukere. Men denne foreningen finnes ikke i virkeligheten, mener politiet. Den tiltalte kvinnen risikerer seks år i fengsel. Ifølge hennes forsvarer, Einar Råen, vil kvinnen erklære seg uskyldig etter tiltalen om grovt bedrageri fordi hun mente å betale disse pengene tilbake.