Slik sletter du deg selv fra Internett

Her finner du lenker til slette-funksjonen på en rekke populære nettjenester. Men enkelte tjenester er omtrent umulig å bli slettet fra. Illustrasjon: Din side
Her finner du lenker til slette-funksjonen på en rekke populære nettjenester. Men enkelte tjenester er omtrent umulig å bli slettet fra. Illustrasjon: Din side

Denne nettsiden gjør det enkelt for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har vært nettbruker i noen år har du sikkert opplevd å registrere deg på en nettjeneste du senere ønsker å bli slettet fra.

I de fleste tilfellene går det relativt greit, men noen ganger er det ikke akkurat enkelt å finne ut hvordan man kan slette brukerkontoen.

Vanskelig med vilje

Det er ikke tilfeldig. Verdien av nettjenester vurderes i stor grad ut fra brukermassen.

Er det litt kinkig å slette kontoen er det stor sjanse for at du gir opp, og forblir medlem. Et effektivt, men kanskje i overkant dirty trick. Men fortvil ikke.

Nå har det nemlig dukket opp en nettside kalt justdelete.me som samler direktelenker til slette-funksjoner, med tilhørende forklaringer, til mer enn 120 populære nettjenester.

Les også: Viser bruksvilkårene på en rekke nettjenester

Ikke alt kan slettes

Samtidig klassifiseres nettjenestene etter hvor vanskelig det er å slette brukerkontoen med svart (umulig), rød (vanskelig), gul (middels vanskelig) og grønn (enkelt).

Visste du for eksempel at det regnes som nærmest umulig å bli slettet som bruker på Steam, Pinterest og Netflix?

Justdelete.me inneholder et praktisk søkefelt, er helt reklamefri og kan også installeres som et tillegg til nettleseren Google Chrome. Du finner nettsiden her: justdelete.me.

Les også: Ny Google-tjeneste for ting vi ikke liker å snakke om

Personvernpolicy