Meny

Gutt (7) tatt med 10.000 piller i tåteflasker

Pillene som 7-åringen hadde med seg kalles «ya ba», noe som betyr «sinnssyk medisin». Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandsk politi har avslørt at en gutt på sju år ble brukt som narkosmugler. Gutten ble oppdaget alene på en busstasjon med 10.000 metamfetamin-piller.

– Det er første gang vi har oppdaget at narkotikagjengene bruker et barn som smugler, sier politisjef Amnuay Pongsawat i Thong Pha Phum-distriktet.

Gutten ble oppdaget seint torsdag kveld på en busstasjon like ved grensa til Myanmar. Han var alene og hadde med seg en ryggsekk.

– Politibetjenter prøvde å ta kontakt med ham, men han snakket ikke thai, sier politisjefen.

Da politiet gikk gjennom sekken hans fant de to tåteflasker fulle av metamfetamin. Stoffet lå pakket i plastposer inne i tåteflaskene.

Politisjefen sier at de tror gutten ble levert av en slektning.

Metamfetamin har mange av de samme virkningene som vanlig amfetamin. Varianten den lille gutten i Thailand hadde med seg er imidlertid en lokal vri i pilleform som kalles «ya ba», noe som betyr «sinnssyk medisin».

Der er metamfetamin blandet med koffein. Pillene blir stort sett knust og røyket. Thailandske myndigheter beslagla 95,3 millioner piller i fjor, og flesteparten stammet fra Myanmar.

Stoffet er populært hos fattige som arbeider lange dager, og særlig i prostitusjonsmiljøet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus