Verdensmester, sex-symbol og sjakkens-Mozart

Magnus Carlsen ble kastet i hotellbassenget etter at han vant sjakk-VM fredag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen er omtalt i aviser verden rundt etter VM-seieren over Vishy Anand fredag. Han blir kalt både «sjakkens Mozart» og sex-symbol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG skriver at nyhetsmagasinet Times som tidligere i år kåret Carlsen til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker, kaller ham sex-symbol etter VM-seieren.

Times mener Carlsen er verdens mest sexy sjakkspiller, og magasinet slår selvsagt også fast at han er verdensmester. Nordmannen knuste gamlemesteren Anand og avgjorde etter bare ti av de totalt 12 partiene som kunne ha vært spilt.

Imponerende

Oppslagene var selvsagt store i indiske medier, for den detroniserte mesteren kommer jo derfra. Også de største avisene i Sverige og Danmark markerte på oppslagsplass at Magnus Carlsen var den nye eneren i sjakkverdenen. Alle skriver at han har imponert.

Les også: Carlsen vant ni millioner kroner

Belgisk radio kaller Carlsen for både «stilikon og vidunderbarn», mens spanske ABC kaller han «den nye kongen av verden». Tyske Die Welt kaller 22-åringen, opprinnelig fra Tønsberg, for sjakkens Mozart.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var kaotiske tilstander i og rundt presserommet på hotellet i Chennai etter at kampen om VM-tittelen var avgjort, og det var helt klart at den norske kolonien med den nybakte verdensmesteren var klar for feiring.

Bakgrunn: Nå er Magnus Carlsen verdensmester i sjakk

Bassengfeiring

Seiersfesten ble innledet med at Magnus Carlsen ble kastet i bassenget sammen med noen av sponsorene. Han jublet med armene over hodet og fikk ødelagt en mobiltelefon, men etter å ha innkassert rundt regnet ni millioner kroner i seierspremie, kunne han nok leve godt med det.

Etter badeseansen ble han tatt inn bakveien på hotellet. Derfra bar det rett opp på rommet for å få skiftet de gjennomvåte klærne med antrekk han kunne fortsette seiersfesten i.

Les også: Her får Magnus Carlsen gratulasjoner fra Erna

Han er den første sjakkverdensmesteren på 76 år fra Vest-Europa, og han er den første nordmannen som går til topps i sjakkens verden. Om et års tid må han forsvare tittelen. Kanskje den neste VM.-kampen kommer til å gå i Norge.