Meny

Bispesønn tapte søksmål mot tippeselskaper

FIKK IKKE MEDHOLD: Bedrageridømte Bjarte Baasland fikk ikke medhold i Borgarting lagmannsrett, som har avvist anken hans. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedrageridømte Bjarte Baasland fikk sitt erstatningssøksmål mot tippeselskapene Hillside og Bet 365 avvist i lagmannsretten, melder bladet Kapital.

Baasland tapte 60 millioner kroner på nettspill hos de to selskapene i perioden 2005 til 2008.

Bjarte Baasland er sønn av Ernst Baasland, som var biskop i Stavanger da saken ble kjent. Foreldrene Ernst og Borghild Baasland lånte 40 millioner kroner av venner for å hjelpe sin sønn.

Det hele endte med at faren ble slått personlig konkurs og måtte trekke seg som biskop. Moren ble dømt til en måneds ubetinget fengsel, og Bjarte Baasland ble dømt til fem måneders fengsel.

Saken har tidligere vært oppe i både Høyesterett i England og i Oslo tingrett, ifølge Stavanger Aftenblad. Det er Borgarting lagmannsrett som nå har avvist Baaslands erstatningskrav.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus