Meny

Busskapring endte i politijakt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebuss full av barn ble kapret med kniv i USA. Politiet har frigitt pågripelsesvideo.

Den dramatiske hendelsen skjedde i den amerikanske byen Jacksonville i Arizona søndag, men først fredag publiserte politiet video og lydoppak fra aksjonen. Der kan man høre den første nødsamtalen som kom inn om kapringen og den påfølgende politijakten.

Se videoen øverst i artikkelen.

Full av skolebarn

En buss med 17 barneskoleelever var på vei til Pinewood Emenetary School da en mann gikk om bord i bussen og tok over rattet. Den kvinnelige bussjåføren måtte instruere han i hvordan man opperer en slik buss.

Se også: Buss med skoleelever veltet utfor bro

Busskapreren kjørte bussen drøye 14 kilometere med politiet hakk i hælene før han til slutt valgte å gi opp og stanse bussen.

Vettskremte barn

I videoen kan man tydelig se vettskremte barn som løper ut av bussen og over til politiet som omringet bussen. Den 22 år gamle kapreren ble pågrepet. Både bussjåføren og barna slapp fra hendelsen uten fysiske skader.

Se også: Skolebuss havnet i bolig i Texas

Busskapreren er siktet for 12 forhold, inkludert kidnapping. Hans familie forteller til lokale medier at han lenge har slitt med narkotikaavhengighet og at de lenge har forsøkt å skaffe ham hjelp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus