Meny

Tretti års mareritt for fangede kvinner i London

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre kvinnene som er frigitt fra fangenskap i London, gjennomgikk et 30 år langt mareritt. De ble banket opp og hjernevasket, sier talsmenn for politiet.

Men paret som holdt kvinnene fanget er løslatt mot kausjon i det talsmennene fredag beskrev som en komplisert sak. De to skal ikke møte for retten før i januar, melder den britiske rikskringkastingen BBC på sine nettsider.

Saken passer ikke inn i det vanlige bildet av seksuelt misbruk eller trafficking (en moderne form for slavehandel) sier Kevin Hyland i London-politiets avdeling for menneskehandel. – Det handler ikke bare om noe så entydig brutalt som at kvinner er blitt holdt fanget, fremholder han.

«Normal familie»?

– Vi forsøker nå å forstå hva slags «usynlige håndjern» paret brukte for å skaffe seg nærmest fullstendig kontroll over kvinnene, sa Hyland fredag. Han tilføyde at omverdenen kan ha trodd at menneskene i huset i Lambeth i Sør-London var «en normal familie».

Paret som bodde i huset og holdt en malaysisk kvinne på 69, en irsk kvinne på 57 og en britisk kvinne på 30 fanget, er gamle kjenninger av politiet. De ble arrestert på 1970-tallet, men det er uklart hva denne pågripelsen skyldtes, skriver London-avisen The Daily Telegraph.

Ifølge fjernsynskanalen CNN har politiet hittil ikke funnet noe som tyder på at de tre kvinnene ble misbrukt seksuelt. Etterforskningen av saken fortsetter for fullt, understreker London-politiets talsmenn.

Bakgrunn: Tre kvinner reddet fra hus i London

Sterkt traumatiserte

Kvinnene som er frigitt, var neppe ofre for trafficking, men skal ha blitt mishandlet fysisk og psykisk, slått og utsatt for hjernevask. De tre er brakt i sikkerhet, men er alle sterkt traumatiserte, opplyser britiske myndigheter.

Kvinnene fikk gå etter det polititalsmenn kaller «svært følsomme forhandlinger» med de to 67-åringene som bodde i huset i Lambeth. Politiet vet ikke om dette paret var del av et større slaverinettverk, men etterforskningen i saken fortsetter.

Les også: Kvinnene ble frigjort for over en måned siden

London-politiet kom på sporet av paret etter at de i oktober ble tipset av Freedom Charity, en organisasjon som gir råd og støtte til ofre for tvangsekteskap. Freedom Charity var i sin tur blitt kontaktet av en av kvinnene som ble holdt fanget.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus