Meny

Frykter høyt dødstall i Riga

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere finner stadig flere omkomne i ruinene av et kjøpesenter som raste sammen i Latvias hovedstad Riga torsdag. Hittil er 21 personer bekreftet døde.

– Enda en død person har akkurat blitt brakt ut, sa en redningsmann på Twitter tidlig fredag.

Tre av de omkomne er brannmenn som deltok i redningsarbeidet, opplyser en talsperson for den latviske redningstjenesten.

Av hensyn til risikoen for å skade eventuelt overlevende er redningsarbeidet i det sammenraste supermarkedet svært vanskelig.

Det var torsdag at taket på et supermarked raste sammen i Latvias hovedstad Riga. Rundt 35 ble skadd, ifølge latviske myndigheter.

Redningsarbeidet fortsetter fredag morgen.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til kollapsen, eller til å si noe om det vil bli funnet flere døde eller overlevende, sa Inga Vetere, talskvinne for den latviske redningstjenesten.

Bakgrunn: Supermarked kollapset i Latvia – flere savnet

Brekkjern og bare hender

Rigas viseordfører Andris Ameriks sa til en lokal TV-stasjon at så mange som 50 kan ha blitt fanget under det sammenraste taket i supermarkedet, men redningsetatene understreket at dette bare var et overslag.

Redningsmannskaper arbeidet natt til fredag med brekkjern og bare hender for å fjerne restene av taket fra butikken uten å skade personer som kunne være klemt fast under.

Store redningsmannskaper og 17 ambulanser rykket ut til Maxima-supermarkedet da meldingen om takkollapsen kom. Flere av dem ble selv truffet av bygningsdeler da enda mer av taket kollapset, blant dem brannmennene som omkom. Minst sju andre brannfolk ble skadd.

Brannvesenet saget ned trær for å bedre ankomsten til supermarkedet, og politiet eskorterte sykebilene gjennom byen for å bringe de skadde raskt til sykehus. Også soldater og redningshunder ble kalt ut til ulykkesstedet.

Laget takhage

Årsaken til kollapsen er ikke kjent. Representanter for redningstjenesten har ifølge DPA sagt at en eksplosjon kan være årsaken, noe også Ameriks har antydet.

Det ble arbeidet med å anlegge en hage på taket av supermarkedet før det raste, og en varmtvannsbeholder kan ha eksplodert.

Den enetasjes bygningen, som var kjent for arkitekturen, ble oppført for to år siden. Maxima-butikken er på 500 kvadratmeter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus