Guttegjeng tiltalt for hatkriminalitet mot homofil

Guttegjeng tiltalt for hatkriminalitet mot homofil
Guttegjeng tiltalt for hatkriminalitet mot homofil
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elleve gutter i 18-19-årsalderen er tiltalt for hatkriminalitet etter å ha angrepet en homofil mann med softgun- og paintball-geværer i Follo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guttegjengen opprettet ifølge Østlandets Blad en falsk profil på et nettsted for homofile og lokket en mann til Ingierstrand i Oppegård kommune, der homofile ofte treffes for sex utendørs.

Da mannen dukket opp, skjøt de på ham med softgun- og paintball-geværer. Ifølge dem selv var det til sammen seks geværer.

I februar skal Follo tingrett vurdere om handlingen omfattes av den såkalte rasismeparagrafen/hatparagrafen i straffeloven. Så langt er svært få i Norge dømt for brudd på denne paragrafen, som har en strafferamme på tre år.

– Vi ser svært alvorlig på saken. Rasismeparagrafen er nettopp til for å beskytte mennesker og grupper mot handlinger som er definert som et samfunnsproblem, sier politiadvokat Hilde Bøch Høyer i Follo politidistrikt.

Mannen som ble skutt mot, er fortsatt sykmeldt og er fortsatt preget etter hendelsen, ifølge bistandsadvokat Marte Svarstad Brodtkorb.

Overfor Østlandets Blad avviser en av guttene at det er snakk om hatkriminalitet og at det dreide seg om en «guttestrek» som ble til noe mer alvorlig.