Meny

60.000 laks rømte under ekstremværet

Ekstremværet «Hilde» rammet Trøndelag og Helgeland i helgen. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En opptelling viser at 60.000 oppdrettslaks rømte fra anlegget til Marine Harvest i Leka kommune under ekstremværet «Hilde». Selskapet har utlovet dusør til folk som fanger fisken.

Det var under en inspeksjon søndag at det ble oppdaget hull i en not ved anlegget på Slokkholmen Øst, og etter en telling av den gjenværende fisken gikk Marine Harvest ut med tallet torsdag.

– Marine Harvest har som mål at ingen av vår fisk skal rømme. Vi beklager det som er skjedd og vil gjøre det vi kan for å lære av hendelsen, sier kommunikasjonssjef Marte Haabeth Grindaker.

Les også: Utlover dusør for fisk på rømmen

Det var i alt 127.234 fisk på om lag to kilo i anlegget i Leka, og selskapet gikk allerede mandag gikk selskapet ut og lovet en dusør på 500 kroner per laks.

Hovedproblemet med rømming av oppdrettslaks er trusselen mot villaksen, fordi genene utvannes. I tillegg er det fare for spredning av bakterier, virus og parasitter, som trives godt i merdene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus