Meny

Romleire ved Sognsvann fjernet

Beboerne i tre teltleiere ved Sognsvann kastes ut torsdag morgen etter etter at å ha tapt saken mot Statsbygg. Beboerne tapte siste runde og til tross for at saken ankes til Høyestrett, er dommen rettskraftig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med hjelp fra politiet og namsfogden ryddet Statsbygg torsdag romleirene ved Sognsvann i Oslo. Det er ei uke siden beboerne ble varslet om dette kom til å skje.

Ifølge NRK var det kun én mann som protesterte mot utkastelsen. Han valgte etter hvert å forlate området frivillig.

– Beboerne i leirene ønsker å følge norsk lov og rettslige pålegg og vil ikke motsette seg utkastelse, uttalte leder Bjønnulv Evenrud i organisasjonen Folk er Folk før aksjonen.

Grunneier Statsbygg har gått til retten for å få ryddet leirene, blant annet med bakgrunn i friluftsloven, som sier at det ikke er lov å overnatte i et slikt område i mer enn to dager. Nylig avslo Borgarting lagmannsrett anken fra romfolkene, etter at Oslo byfogdembete ga Statsbygg medhold.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus