Meny

Hjemløse katter arvet 100.000 kroner

DE FORTAPTE: Kjersti Teig bruker alle resurser på å hjelpe katter som er forlatt og alene. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Teig driver den frivillige organisasjonen «Hjemløse katter, Løken». For noen dager siden arvet hun og kattene 100.000 kroner av en godhjertet dame.

Hun har hjulpet hjemløse katter i flere år. Katter som ingen vil ha, som ingen vet om, og som blir satt bort for å dø når eieren er lei. Kjersti Teig i «Hjemløse Katter, Løken» har dedikert livet sitt til å hjelpe dyr.

For noen dager siden fikk hun vite at en dame har valgt å gi 100.000 kroner til organisasjonen som arv.

– Å motta beskjeden om denne arven, kjentes som en enorm lykkefølelse. Følelsen av at noen vil gi en stor gave til dyr som er sviktet av oss mennesker gjør meg uendelig glad, forteller Teig til ABC Nyheter.

Les også: Pus kom hjem med gjenklistret munn

Har hjulpet flere hundre katter

Organisasjonen har over tre år hjulpet rundt 300 katter. Flere av kattene tar hun til seg i sitt eget hjem, mens noen av kattene blir tatt i mot av beredskapshjem som har meldt seg frivillig. Teig forteller at de arvede pengene kommer godt med. Kattene får dyrlegehjelp, omsorg og pleie.

– Pengene skal brukes nøyaktig etter denne damens ønske; til sterilisering/kastrering, medisiner, og pleie til hjemløse katter i nød, sier Teig.

Alle som gir til organisasjonen får fullt innsyn over hva pengene går til.

Les også: Dyrevernere raser mot «mobbe-startpakke»

To små katter og en bok

Til tider har Teig leiligheten full av katter. Akkurat nå har hun besøk av «Ola og Rosa». (Se bildet over).

– Disse kattene ble funnet døende av sult bare fire uker gamle. Dette er hjemløse dyr som ingen bryr seg om og kattunger har ingen mulighet til å greie seg selv. De dør sakte, men sikkert på egen hånd. Heldigvis ble de sett av noen som ville dem vel, forteller Teig.

Hun forteller at alt for mange ikke tar det ansvaret å hjelpe andre dyr og mennesker som er i nød. Derfor skrev hun boken «Hjemløse katter» som handler om dyrenes verdi. Til daglig bruker «Hjemløse Katter, Løken» sin Facebook-side for å nå flest mulig folk.

– Jeg vil sette fokus på de hjemløse kattenes verdi, og oppfordre folk til å ta ansvar og melde i fra til dyrevern, dyrlege eller andre organisasjoner. Det reddet livene til Vesle Ola og vesle Rosa, forklarer Teig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus