Meny

Bilder fra tidslinjen over Edward Snowden-lekkasjene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken fortsetter under bildetVarsler Edward Snowden. Foto: The Guardian via AP Photo/NTB scanpix.Varsler Edward Snowden. Foto: The Guardian via AP Photo/NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetJournalist hos Guardian, Glenn Greenwald, i et hotell i Hong Kong. Her snakker han med media. Foto: Vincent Yu/AP Photo via NTB scanpix.Journalist hos Guardian, Glenn Greenwald, i et hotell i Hong Kong. Her snakker han med media. Foto: Vincent Yu/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetHong Kong. Foto: Kin Cheung/AP Photo - NTB scanpix.Hong Kong. Foto: Kin Cheung/AP Photo - NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrasjoner til støtte for Edward Snowden 10. juni 2013 i New York Union State Park. Foto: Richard Drew/AP Photo via NTB scanpix.Demonstrasjoner til støtte for Edward Snowden 10. juni 2013 i New York Union State Park. Foto: Richard Drew/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEt eiendomsmeglings-skilt står i hagen til huset hvor Edward Snowden og samboeren bodde fram til 1. mai 2013. Foto er fra 9. juni 2013 like utenfor Honolulu på Hawai. Foto: Anita Hofschneider/AP Photo via NTB scanpix.Et eiendomsmeglings-skilt står i hagen til huset hvor Edward Snowden og samboeren bodde fram til 1. mai 2013. Foto er fra 9. juni 2013 like utenfor Honolulu på Hawai. Foto: Anita Hofschneider/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden pryder forsider på aviser i hele verden. Her på forsiden av South China Morning Post 13.juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden pryder forsider på aviser i hele verden. Her på forsiden av South China Morning Post 13.juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrasjon til støtte for Edward Snowden utenfor det amerikanske konsulatet i Hong Kong 13. juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.Demonstrasjon til støtte for Edward Snowden utenfor det amerikanske konsulatet i Hong Kong 13. juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetSkjermdump av Edward Snowdens intervju med South China Morning Post 13. juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.Skjermdump av Edward Snowdens intervju med South China Morning Post 13. juni 2013. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden også på forsidene til avisene i Hong Kong. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden også på forsidene til avisene i Hong Kong. Foto: Kin Cheung/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDenne advarselen ble sendt til flyselskap verden over. Den advarer dem mot å la Edward Snowden slippe på fly til Storbritannia. Dette bildet er tatt på insjekkingen på Chiang Mai-flyplassen i Thailand. Foto: Arthit Suriyawongkul/AP Photo via NTB scanpix.Denne advarselen ble sendt til flyselskap verden over. Den advarer dem mot å la Edward Snowden slippe på fly til Storbritannia. Dette bildet er tatt på insjekkingen på Chiang Mai-flyplassen i Thailand. Foto: Arthit Suriyawongkul/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetNSAs byggning i Fort Meade. Det kalles «Puzzle Palace». Foto: Charles Dharapak/AP Photo via NTB scanpix.NSAs byggning i Fort Meade. Det kalles «Puzzle Palace». Foto: Charles Dharapak/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetHovedinngang til NSA sitt kontorbygg i Fort Meade. Foto: Patrick Semansky/AP Photo via NTB scanpix.Hovedinngang til NSA sitt kontorbygg i Fort Meade. Foto: Patrick Semansky/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetAeroflot rute SU2534 fra Moskva har landet på Gardermoen kl 1920. Det gikk rykter om at Snowden var ombord, men det viste seg å ikke stemme. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix.Aeroflot rute SU2534 fra Moskva har landet på Gardermoen kl 1920. Det gikk rykter om at Snowden var ombord, men det viste seg å ikke stemme. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetLeder for Etterretningskomiteen i Det amerikanske senatet, Dianne Feinstein, i et intevju med CBS. Hun har ledet høringen om lekkasjene fra Snowden. Foto: Chris Usher - CBS News/AP Photo via NTB scanpix.Leder for Etterretningskomiteen i Det amerikanske senatet, Dianne Feinstein, i et intevju med CBS. Hun har ledet høringen om lekkasjene fra Snowden. Foto: Chris Usher - CBS News/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrasjon til støtte for Edward Snowden i Hanover i Tyskland 29. juni 2013. Foto: Peter Steffen/AP Photo via NTB scanpix.Demonstrasjon til støtte for Edward Snowden i Hanover i Tyskland 29. juni 2013. Foto: Peter Steffen/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetNovotel Hotel 26. juni 2013, på Moskvas flyplass Sheremetyevo, har en del som ligger inne på flyplassens transitt-sone, hvor Snowden ifølge Putin har oppholdt seg siden han landet. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.Novotel Hotel 26. juni 2013, på Moskvas flyplass Sheremetyevo, har en del som ligger inne på flyplassens transitt-sone, hvor Snowden ifølge Putin har oppholdt seg siden han landet. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetAeroflot Airbus A330 har kommet til gaten på Sheremetyevo flyplass utenfor Moskva. Flyet skal til Havana på Kuba og det er ventet at Edward Snowden skal fly hit. Foto: Alexander Semlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.Aeroflot Airbus A330 har kommet til gaten på Sheremetyevo flyplass utenfor Moskva. Flyet skal til Havana på Kuba og det er ventet at Edward Snowden skal fly hit. Foto: Alexander Semlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetReisende i transitt-sonen på Sheremetyevo flyplass i Moskva 23. juni 2013. Foto: Sergei Grits/AP Photo via NTB scanpix.Reisende i transitt-sonen på Sheremetyevo flyplass i Moskva 23. juni 2013. Foto: Sergei Grits/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetVindusplassen 17A på flyet fra Moskva til Havana på Kuba står tom, men skal ha vært booket av Edward Snowden. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.Vindusplassen 17A på flyet fra Moskva til Havana på Kuba står tom, men skal ha vært booket av Edward Snowden. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetRusslands utenriksminister Sergey Lavrov på en pressekonferanse 25. juni 2013 hvor de avviste de amerikanske kravene om å få utlevert Edward Snowden. Han sa at Snowden ikke hadde kommet over grensen inn i Russland, ville ikke si akkurat hvor Snowden var og raste mot de amerikanske advarslene om at det ville få konsekvenser dersom de ikke utleverte Snowden. Foto: Ivan Sekretarev/AP Photo via NTB scanpix.Russlands utenriksminister Sergey Lavrov på en pressekonferanse 25. juni 2013 hvor de avviste de amerikanske kravene om å få utlevert Edward Snowden. Han sa at Snowden ikke hadde kommet over grensen inn i Russland, ville ikke si akkurat hvor Snowden var og raste mot de amerikanske advarslene om at det ville få konsekvenser dersom de ikke utleverte Snowden. Foto: Ivan Sekretarev/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetThe Guardian reporter Glenn Greenwald på et hotell i Hong Kong. Foto: Vincent Yu/AP Photo via NTB scanpix.The Guardian reporter Glenn Greenwald på et hotell i Hong Kong. Foto: Vincent Yu/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen amerikanske presidenten, Barack Obama, på en pressekonferanse 26. juni 2013. Foto: Evan Vucci/AP Photo via NTB scanpix.Den amerikanske presidenten, Barack Obama, på en pressekonferanse 26. juni 2013. Foto: Evan Vucci/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetPanorama over Berlin sett igjennom den ødelagte dekket over NSAs lyttestasjon på Teufelsberg i Berlin 30. juni. Foto: Pavel Kopczynski/Reuters via NTB scanpix.Panorama over Berlin sett igjennom den ødelagte dekket over NSAs lyttestasjon på Teufelsberg i Berlin 30. juni. Foto: Pavel Kopczynski/Reuters via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen amerikanse utenriksministeren, John Kerry og hans russiske kollega Sergey Lavrov på en pressekonferanse i Brunei 2. juli 2013. Foto: Jacquelyn Martin/AP Photo via NTB scanpix.Den amerikanse utenriksministeren, John Kerry og hans russiske kollega Sergey Lavrov på en pressekonferanse i Brunei 2. juli 2013. Foto: Jacquelyn Martin/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEn skjermdump av Wikileaks side viser et brev fra Edward Snowden. Foto: Wikileaks/AP Photo via NTB scanpix.En skjermdump av Wikileaks side viser et brev fra Edward Snowden. Foto: Wikileaks/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen russiske presidenten, Vladimir Putin, på en pressekonferanse 1. juli 2013. Han sier at Snowden må slutte å lekke dokumenter og opplysninger dersom han skal få asyl i Russland, noe Snowden har sagt han ikke vil gå med på. Putin avviste at Snowden er en russisk spion eller at russiske agenter skal ha tatt kontakt med ham. Foto:Ivan Sekretarev/AP Photo via NTB scanpix.Den russiske presidenten, Vladimir Putin, på en pressekonferanse 1. juli 2013. Han sier at Snowden må slutte å lekke dokumenter og opplysninger dersom han skal få asyl i Russland, noe Snowden har sagt han ikke vil gå med på. Putin avviste at Snowden er en russisk spion eller at russiske agenter skal ha tatt kontakt med ham. Foto:Ivan Sekretarev/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden på en pressekonferanse sammen med Wikileaks og Human Rights Watch på Sheremetyyevo flyplass i Moskva 12. juli 2013. Foto: Tanya Lokshina-HRW/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden på en pressekonferanse sammen med Wikileaks og Human Rights Watch på Sheremetyyevo flyplass i Moskva 12. juli 2013. Foto: Tanya Lokshina-HRW/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetAngela Merkel før det ukentlige møtet i regjeringen i Berlin 10. juli 2013. Foto: Ferdinand Ostrop/AP Photo via NTB scanpix.Angela Merkel før det ukentlige møtet i regjeringen i Berlin 10. juli 2013. Foto: Ferdinand Ostrop/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrasjon til støtte for Edward Snowden i New Delhi i India 7. juli 2013. Foto: Tsering Topgyal/AP Photo via NTB scanpix.Demonstrasjon til støtte for Edward Snowden i New Delhi i India 7. juli 2013. Foto: Tsering Topgyal/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden 9. juni 2013 på et hotellrom i Hong Kong. Foto: Glenn Greenwald/Laura Poitras/The Guardian/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden 9. juni 2013 på et hotellrom i Hong Kong. Foto: Glenn Greenwald/Laura Poitras/The Guardian/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden på pressenkonferanse 12. juli 2013 på Sheremetyevo flyplass i Berlin. Foto: Tanya Lokshina/HRW/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden på pressenkonferanse 12. juli 2013 på Sheremetyevo flyplass i Berlin. Foto: Tanya Lokshina/HRW/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetArkivbilde av en mann som vasker gulvet i lobbyen til CIAs hovedkvarter i Langley. Foto: J. Scott Applewhite/AP Photo via NTB scanpix.Arkivbilde av en mann som vasker gulvet i lobbyen til CIAs hovedkvarter i Langley. Foto: J. Scott Applewhite/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrant viser sin motstand mot Brasils avvisning av Edward Snowdens asylsøknad 18. juli 2013 i Sao Paulo i Brasil. Foto: Andre Penner/AP Photo via NTB scanpix.Demonstrant viser sin motstand mot Brasils avvisning av Edward Snowdens asylsøknad 18. juli 2013 i Sao Paulo i Brasil. Foto: Andre Penner/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen amerikanske presidenten, Barack Obama og hans russiske kollega Vladimir Putin i Enniskillen i Nord-Irland 17. juni 2013. Arkivbildet er brukt fordi Obama nå har kanselert alle møter med Putin den neste måneden etter at Russland ga Edward Snowden midlertidig asyl. Foto: Evan Vucci/AP Photo via NTB scanpix.Den amerikanske presidenten, Barack Obama og hans russiske kollega Vladimir Putin i Enniskillen i Nord-Irland 17. juni 2013. Arkivbildet er brukt fordi Obama nå har kanselert alle møter med Putin den neste måneden etter at Russland ga Edward Snowden midlertidig asyl. Foto: Evan Vucci/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetAdvokat Anatoly Kucherena viser det midlertidige dokumentert som gir Edward Snowden mulighet til å krysse grensen inn i Russland 1. august 2013. Han viser dette til media etter å ha møtt med Snowden på Sheremetyevo flyplass i Moskva. Snowden har vært der siden 23. juni. Foto: Skjermdump fra APTN/AP Photo via NTB scanpix.Advokat Anatoly Kucherena viser det midlertidige dokumentert som gir Edward Snowden mulighet til å krysse grensen inn i Russland 1. august 2013. Han viser dette til media etter å ha møtt med Snowden på Sheremetyevo flyplass i Moskva. Snowden har vært der siden 23. juni. Foto: Skjermdump fra APTN/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetBilde fra kontorene til The Guardian 19. august 2013. Redaktør Alan Rusbridger sa at britiske agenter tok seg inn og ødela flere av avisens harddisker i et forsøk på å ødelegge lekkede dokumenter fra Edward Snowden. Foto: Raphael Satter/AP Photo via NTB scanpix.Bilde fra kontorene til The Guardian 19. august 2013. Redaktør Alan Rusbridger sa at britiske agenter tok seg inn og ødela flere av avisens harddisker i et forsøk på å ødelegge lekkede dokumenter fra Edward Snowden. Foto: Raphael Satter/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetAdvokat Anatoly Kucherena, andre til høyre i midten og Edward Snowden, med ryggen til, som forlater Sheremetyevo flyplass i Moskva 1. august 2013. Skjermdump fra Russia24/APTN/AP Photo via NTB scanpix.Advokat Anatoly Kucherena, andre til høyre i midten og Edward Snowden, med ryggen til, som forlater Sheremetyevo flyplass i Moskva 1. august 2013. Skjermdump fra Russia24/APTN/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetFoto av et papir som skal inneholde Edward Snowdens håndskrevne asylsøknad datert 15. juli 2013. Foto: RTR TV/APTN/AP Photo via NTB scanpix.Foto av et papir som skal inneholde Edward Snowdens håndskrevne asylsøknad datert 15. juli 2013. Foto: RTR TV/APTN/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen amerikanse utenriksministeren, John Kerry og hans russiske kollega Sergey Lavrov snakker sammen på en pressekonferanse i Washington 9. august 2013. Foto: Charles Dharapak/AP Photo via NTB scanpix.Den amerikanse utenriksministeren, John Kerry og hans russiske kollega Sergey Lavrov snakker sammen på en pressekonferanse i Washington 9. august 2013. Foto: Charles Dharapak/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetJournalister Glenn Greenwald og David Miranda forteller om innholdet i dokumentene lekket av Edward Snowden til en komite satt ned av den brasilianske kongressen for å undersøke påstander som er kommet fram etter lekkasjene 9. oktober 2013. Han sier at NSA lyver når de sier at målet med overvåkningen er å bekjempe terrorisme. Foto: Eraldo Peres/AP Photo via NTB scanpix.Journalister Glenn Greenwald og David Miranda forteller om innholdet i dokumentene lekket av Edward Snowden til en komite satt ned av den brasilianske kongressen for å undersøke påstander som er kommet fram etter lekkasjene 9. oktober 2013. Han sier at NSA lyver når de sier at målet med overvåkningen er å bekjempe terrorisme. Foto: Eraldo Peres/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetGlenn Greenwald og David Miranda på et ukjent sted. Miranda ble holdt igjen på Heathrow flyplass i London i ni timer 18. august 2013. Foto: Janine Gibson/The Guardian/AP Photo via NTB scanpix.Glenn Greenwald og David Miranda på et ukjent sted. Miranda ble holdt igjen på Heathrow flyplass i London i ni timer 18. august 2013. Foto: Janine Gibson/The Guardian/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDemonstrasjon til støtte for Edward Snowden i Washington 26. oktober 2103. Foto; Mandel Ngan/AFP Photo via NTB scanpix.Demonstrasjon til støtte for Edward Snowden i Washington 26. oktober 2103. Foto; Mandel Ngan/AFP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetSkjermdump av en video fra Wikileaks som viser Edward Snowden holde en presentasjon under seremonien for Sam Adams-prisen i Moskva 11. oktober 2013. Foto: AP Photo via NTB scanpix.Skjermdump av en video fra Wikileaks som viser Edward Snowden holde en presentasjon under seremonien for Sam Adams-prisen i Moskva 11. oktober 2013. Foto: AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetSkjermdump fra en video av et møte mellom Edward Snowden og De grønn i Tyskland. Han regnes som et vitne for en mulig etterforskning av NSAs overvåking i Tyskland. Med på middagen i Russland er De grønne-representant Hans-Christian Ströbele (nr fire fra venstre), Wikileaks journalist Sarah Harrison (andre fra venstre), Georg Mascolo, tidligere redaktør i Der Spiegel og John Geotz fra Süddeutsche Zeitung. Foto: Wikileaks/EPA via NTB scanpix.Skjermdump fra en video av et møte mellom Edward Snowden og De grønn i Tyskland. Han regnes som et vitne for en mulig etterforskning av NSAs overvåking i Tyskland. Med på middagen i Russland er De grønne-representant Hans-Christian Ströbele (nr fire fra venstre), Wikileaks journalist Sarah Harrison (andre fra venstre), Georg Mascolo, tidligere redaktør i Der Spiegel og John Geotz fra Süddeutsche Zeitung. Foto: Wikileaks/EPA via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDen amerikanske presidenten, Barack Obama og hans tyske kollega Angela Merkel i Berlin 19. juni 2013. Foto: Michael Sohn/AP Photo via NTB scanpix.Den amerikanske presidenten, Barack Obama og hans tyske kollega Angela Merkel i Berlin 19. juni 2013. Foto: Michael Sohn/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetIllustrasjonsbilde av Google og Yahoo-logoer koblet sammen av kabler etter at det ble kjent at NSA har kloblet seg rett på kommunikasjonslinker som blir brukt til å flytte store mengder data (eposter og persondata) utenfor USA 31. oktober 2013. Avsløringen kommer etter lekkede dokumenter fra Edward Snowden. Foto: Pawel Kopczynski/Reuters via NTB scanpix.Illustrasjonsbilde av Google og Yahoo-logoer koblet sammen av kabler etter at det ble kjent at NSA har kloblet seg rett på kommunikasjonslinker som blir brukt til å flytte store mengder data (eposter og persondata) utenfor USA 31. oktober 2013. Avsløringen kommer etter lekkede dokumenter fra Edward Snowden. Foto: Pawel Kopczynski/Reuters via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowdens signatur på et brev som er sendt til tyske myndigheter i et forsøk på å få dem til å legge press på amerikanske myndigheter for å få dem til å slutte å forsøke å hindre nye lekkasjer. Foto: Tobias Schwarz/Reuters via NTB scanpix.Edward Snowdens signatur på et brev som er sendt til tyske myndigheter i et forsøk på å få dem til å legge press på amerikanske myndigheter for å få dem til å slutte å forsøke å hindre nye lekkasjer. Foto: Tobias Schwarz/Reuters via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetDe grønne representant Hans-Christian Strübele viser fram brevet fra Edward Snowden til tyske myndigheter 1. november 2013. Foto: Tobias Schwarz/Reuters via NTB scanpix.De grønne representant Hans-Christian Strübele viser fram brevet fra Edward Snowden til tyske myndigheter 1. november 2013. Foto: Tobias Schwarz/Reuters via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetEdward Snowden i Moskva i september. Skjermdump fra Rossia 24/LifeNews/AP Photo via NTB scanpix.Edward Snowden i Moskva i september. Skjermdump fra Rossia 24/LifeNews/AP Photo via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetSkjermdump fra Reuters TV viser John Sawers, leder av M16 og Iain Lobban, direktør i GCHQ, under en høring i det britske parlamentet etter lekkasjene fra Edward Snowden. Foto: UK Parlament/Reuters TV via NTB scanpix.Skjermdump fra Reuters TV viser John Sawers, leder av M16 og Iain Lobban, direktør i GCHQ, under en høring i det britske parlamentet etter lekkasjene fra Edward Snowden. Foto: UK Parlament/Reuters TV via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetRedaktør i The Guardian Alan Rusbridger kommer til Høysterett i London hvor han må forklare hvorfor avisen har valgt å publisere lekkasjene fra Edward Snowden. Foto: Leon Neal/AFP Photo via NTB scanpix.Redaktør i The Guardian Alan Rusbridger kommer til Høysterett i London hvor han må forklare hvorfor avisen har valgt å publisere lekkasjene fra Edward Snowden. Foto: Leon Neal/AFP Photo via NTB scanpix.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus