Meny

Ransbølgen i Oslo:

Fant spor på ranssiktet mobil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet endte på en mobilbutikk på Torshov etter å ha funnet en mistenkelig kontakt på en en av de ranssiktedes mobiltelefon.

Politiet har i vinter jobbet med et større ranskompleks der flere ungdommer har blitt siktet for ran.

På en av de ranssiktedes mobiltelefon fant politiet interessant informasjon - en kontakt lagret som «kjøper».

«Kjøper» er en 30 år gammel pakistansk mann som jobber i sin fars mobilbutikk. Politiet fant 28 mobiler som kan kobles til straffbare forhold og seks av mobilene stammer fra ranene ungdommene er siktet for, skriver VG.

Les også: Synlighet og kunnskap skal stanse ransbølge

Den pakistanske mannen fortalte retten at han ikke har mulighet til å kontrollere om mobiltelefonene han kjøper er stjålet.

30-åringen er utvist fra landet og er planlagt transportert til Pakistan neste fredag. Politifullmektigen la ned påstand om ni måneders fengsel og dommen i saken vil komme i løpet av uken.

Politiet har i høst hatt som prioritet å ta personer som opererer på samme måte som 30-åringen. Gateprisen for de dyreste mobilene ligger på rundt 2000 kroner, skriver VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus