Meny

Pelsoppdrett

Ny video avslører grov mishandling av angorakaniner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sterk video filmet med skjult kamera viser torturering av angorakaniner i Asia.

Pelsen rykkes bryskt ut av huden på de skrikende dyrene. Tilbake ligger en naken, sår og rød angorakanin. Den myke, hvite pelsen blir til klesplagg som selges for en billig penge.

Det er dyrevernorganisasjonen PETA som har offentliggjort videoen, som er filmet på flere kaningårder i Asia. På sine nettsider skriver de at den grusomme prosessen gjentas mange ganger daglig, og hver kanin opplever det om igjen hver tredje måned. I mellomtiden lever de under svært skitne og trange forhold.

Ingen lover

Etter to til fire år - hvis kaninene overlever så lenge - blir kaninene avlivet og solgt til matprodusenter, også i Europa.

I Asia finnes det ingen lover for mishandling av gårdsdyr. 90 prosent av verdens angoraproduksjon foregår i Kina.

«Etter å ha sett denne videoen, vil du aldri kjøpe angora igjen,» skriver PETA.

Norske forhold

Mange norske butikker selger klesplagg med angorapels av ukjent opprinnelse. I Norge har vi en lovgivning med grunnleggende krav til helse for pelsoppdrettsdyr. Rundt 3000 kaniner oppdrettes for pelsens skyld her i landet, men hvilke forhold de lever under, er det gjort lite undersøkelser rundt, skriver Dyrevernalliansen på sine nettsider.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus