Seks pågrepet under kontroll av serveringssteder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett sted måtte stenge da politiet gjennomførte kontroll av 19 serveringssteder i Nord-Trøndelag. Seks personer ble pågrepet for ulovlig opphold i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Mattilsynet, Skatteetaten, Tollvesenet, Arbeidstilsynet og politiet gjennomførte i kveld en samordnet kontroll av spisesteder og restauranter i Nord-Trøndelag. Hovedformålet er å forebygge og avdekke kriminalitet og andre uregelmessigheter», skriver Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding like etter midnatt natt til torsdag

Seks personer ble pågrepet for ulovlig opphold og ulovlig arbeid. I løpet av torsdagen vil det bli tatt stilling til om de seks fra Iran, Irak og Syria skal varetektsfengsles, skriver Adresseavisen.

Ytterligere fire utenlandske borgere ble innbrakt for ID-sjekk eller mistanke om ulovlig arbeid, og de ble dimittert i løpet av onsdag kveld.

Til sammen 19 serveringssteder i åtte kommuner ble kontrollert. Arbeidstilsynet har blant annet etterspurt arbeidsavtaler og lønnsforhold, og utlendingskontroll for å sjekke identitet og om vedkommende har lovlig opphold.

Det vil ifølge politiet bli opprettet straffesaker mot arbeidsgivere som har hatt personer uten lovlig opphold i arbeid. To utenlandske borgere ble pågrepet for mistanke om bruk av narkotika. Politiet hadde bistand fra Politiets utlendingsenhet og Utrykningspolitiet under kontrollene.