Meny

Seks pågrepet under kontroll av serveringssteder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett sted måtte stenge da politiet gjennomførte kontroll av 19 serveringssteder i Nord-Trøndelag. Seks personer ble pågrepet for ulovlig opphold i Norge.

«Mattilsynet, Skatteetaten, Tollvesenet, Arbeidstilsynet og politiet gjennomførte i kveld en samordnet kontroll av spisesteder og restauranter i Nord-Trøndelag. Hovedformålet er å forebygge og avdekke kriminalitet og andre uregelmessigheter», skriver Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding like etter midnatt natt til torsdag

Seks personer ble pågrepet for ulovlig opphold og ulovlig arbeid. I løpet av torsdagen vil det bli tatt stilling til om de seks fra Iran, Irak og Syria skal varetektsfengsles, skriver Adresseavisen.

Ytterligere fire utenlandske borgere ble innbrakt for ID-sjekk eller mistanke om ulovlig arbeid, og de ble dimittert i løpet av onsdag kveld.

Til sammen 19 serveringssteder i åtte kommuner ble kontrollert. Arbeidstilsynet har blant annet etterspurt arbeidsavtaler og lønnsforhold, og utlendingskontroll for å sjekke identitet og om vedkommende har lovlig opphold.

Det vil ifølge politiet bli opprettet straffesaker mot arbeidsgivere som har hatt personer uten lovlig opphold i arbeid. To utenlandske borgere ble pågrepet for mistanke om bruk av narkotika. Politiet hadde bistand fra Politiets utlendingsenhet og Utrykningspolitiet under kontrollene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus