Meny

Prest siktet for underslag av 14,6 millioner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar fikk presten Kongens fortjenstmedalje. Nå er han siktet for underslag av 14,6 millioner kroner fra sin arbeidsgiver.

En 61 år gammel tidligere forstander og direktør ved Stiftelsen Betanien er siktet for grovt underslag. Onsdag skal han ha erkjent å ha svindlet egen arbeidsgiver, skriver Bergens Tidende.

Over en periode på sju år skal 61-åringen i kraft av sin stilling som daglig leder, ha tappet Stiftelsen Betanien Bergen for 14,6 millioner kroner. 61-åringen er utdannet prest og bedriftsøkonom og overtok topplederjobben i stiftelsen i 1992.

I fjor solgte stiftelsen behandlingsplasser for nær 300 millioner kroner til Helse vest og Bergen kommune. Betanien sysselsetter 550 personer, driver sykehus, barnehage og høyskole fra lokaler i Fyllingsdalen.

I en pressemelding torsdag bekrefter stiftelsen at det er avdekket underslag «utført av en høyt betrodd medarbeider». De skriver at mannen har erkjent forholdet, og har samarbeidet med stiftelsen for å belyse saken. Politiet karakteriserer saken som meget alvorlig.

– Størrelsesmessig er dette kanskje en av de største sakene i sitt slag som Hordaland politidistrikt har etterforsket, sier spesialetterforsker Morten Holmen ved seksjon for økonomisk kriminalitet.

Etterforskningen er i en tidlig fase. Politiet har tatt beslag i datautstyr og annen dokumentasjon, og vil de kommende ukene gjennomgå materialet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus