Meny

Mann pågrepet etter skyting i Paris

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet i forbindelse med skytingen i en avisredaksjon i Paris mandag, opplyser den franske påtalemyndigheten.

En stor politiaksjon har vært i gang for å finne gjerningsmannen etter at en fotograf ble skutt og såret i redaksjonslokalene til avisa Libération. Politivakter ble utplassert i alle redaksjoner i Paris etter skytingen.

Sent onsdag kveld opplyser fransk politi at mannen som er pågrepet heter Abdelhakim Dekhar.

Gjerningsmannen skal også ha løsnet skudd utenfor en bankfilial og truet ansatte i en fjernsynskanal.

Tirsdag offentliggjorde politiet et bilde av den antatte gjerningsmannen. Bildet stammer fra et overvåkingskamera på en metrostasjon i sentrum av Paris og viser nærbilde av ansiktet til mannen som mistenkes for å ha skutt fotografen.

Les også: Klappjakt på gjerningsmann i Paris

Ble tipset av vitne

Mannen som nå er pågrepet i saken, har en sterk fysisk likhet med mannen på bildene, ifølge påtalemyndigheten.

Mannen ble pågrepet rundt klokka 19 onsdag kveld på en parkeringsplass i forstaden Bois-Colombes vest for Paris. Pågripelsen fant sted etter at politiet mottok tips om mannen fra et vitne.

Politiet har sikret seg DNA fra den pågrepne mannen og vil sammenligne dette med spor fra åstedet.

Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre mannen. Politikilder sier ifølge Libération at mannen var i en «semibevisst» tilstand da han ble pågrepet, kraftig bedøvd av medikamenter i det som kan se ut til å ha vært et selvmordsforsøk.

Kritisk såret

Den etterlyste ble beskrevet som en mann i alderen 35 til 45 år med europeisk utseende. Øyenvitner beskriver gjerningsmannen som «rolig og målrettet og som en som «var fullt klar over hva han gjorde».

Den 23 år gamle fotografen ligger kritisk såret på sykehus etter angrepet i den franske avisredaksjonen. Fotografen hadde sin aller første arbeidsdag i avisa da han ble rammet av skuddene.

Til tross for at politiet både satte inn helikoptre og store politistyrker for å jakte på gjerningsmannen, mistet de sporet av ham mandag.

Frankrikes president François Hollande har kalt skytingen et angrep på ytringsfriheten i landet.

Les også: Fransk politi har DNA på gjerningsmannen

Lar seg ikke kneble

I en lederartikkel tirsdag skrev Libérations administrerende direktør Nicolas Demorand under tittelen «Vi fortsetter»: «Libération forandrer seg ikke. Til tross for dyp uro, fortsetter vi å forsvare og verne om det vi har stått for i 40 år».

På bakgrunn av opptak fra overvåkingskameraer, mener politiet at mannen er den samme som sist fredag stormet inn i redaksjonslokalene til nyhetskanalen BFMTV og truet journalistene som jobbet der.

Mannen viftet med et skytevåpen og ropte «neste gang vil jeg ikke bomme på dere», før han stakk av.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus