Meny

Storm stenger veier i Finnmark

Lørdag kveld slo sjøen inn over havna i Stjørdal da ekstremværet «Hilde» slo inn over Trøndelag og Helgeland. Om lag 320 husstander er fortsatt strømløse. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stort lavtrykk over Nord-Norge.

Storm i Nord-Norge fører til stengte veier og kolonnekjøring. Uværet kan vare i flere dager, og det vil blåse kraftig, samtidig som det kommer kraftige byger.

Les også: Utlover dusør for fisk på rømmen etter uværet

– Vi ser at det er en del overganger i Finnmark spesielt som enten har stengt eller der det er kolonnekjøring. Kvænangsfjellet i Troms er også stengt på grunn av dårlig vær, sier trafikkoperatør John Slinning i Statens vegvesen til ABC Nyheter.

Hold deg oppdatert på trafikken her.

Det er ikke bare det dårlige været som fører til stengte veier.

– Det er også lastebiler og biler som står fast enkelte steder, og som fører til stengte veier nordpå.

– Følg med

Meteorologisk institutt i Tromsø, ber vakthavende meteorolog Sevim Müller folk om å følge med på værvarslingen hvis de har tenkt seg ut.

– Vi har varslet full storm, særlig i Øst-Finnmark fra i kveld. I natt vil det blåse fra nordvest eller vestlig retning. Lavtrykket ligger rett utenfor Øst-Finnmark og vil dra seg lengre østover samtidig som det minker. Fra i morgen tidlig vil det være det stiv kuling som dreier sørover.

Sjekk været der du er

Liten storm

I Vest-Finnmark er vinden allerede roligere, men det blåser likevel liten storm.

– Kvelden og natten blir verst. Det kommer kraftige byger. Det er egentlig bare å vente til det gir seg. Det blir mindre bygeaktivitet når lavtrykket flytter seg. Men så lenge det er pålandsvind, fortsetter bygene, sier hun.

På fredag forventer meteorologen kraftig uvær som fører til storm i Nordland og Troms.

– Dette er defintivt noe å følge med på. Det ser foreløpig ut som det blir storm fredag og lørdag. Det kommer til å blåse ganske bra, og vi ser en liten storm i Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Med denne stormen kan det bli plussgrader igjen, men det er bare midlertidig fredag kveld.

–Spennende lavtrykk

Øst-Finnmark ser foreløpig ut til å få det beste været, men det er flere dager til helgen og mye kan endre seg.

– Lavtrykket ser veldig spennende ut, og det er ganske stort. Det kommer til å blåse kraftig i perioder fredag og lørdag, så her må man følge med.

Les også: Hilde tok strømmen fra 18 000

320 fortsatt strømløse etter ekstremværet

Onsdag hadde nesten alle fått igjen strømmen etter ekstremværet Hilde i helgen, men fortsatt gjenstår 320 kunder i Nord-Trøndelag, skriver NTB.

Hoveddelen av de strømløse kundene er i kommunene Lierne, Namsskogan og Røyrvik. En del av dem er hytter og fritidshus, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). På det meste var rundt 20.000 kunder uten strøm etter at uværet slo til lørdag. Onsdag hadde alle bygg definert som samfunnsinstitusjoner fått strømmen tilbake.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus