Meny

Politimann i Hedmark avskjediget på ny

MYE OPPMERKSOMHET: Stein-Robin Kleven Berghs statusoppdateringer har fått mye oppmerksomhet i media. Foto: Skjermdump

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen som kalte Jens Stoltenberg for «krapyl», er på ny avskjediget fra jobben. Den forrige oppsigelsen ble erklært ugyldig på grunn av saksbehandlingsfeil.

Det er ansettelsesrådet for polititjenestemenn i Hedmark politidistrikt som har gjort vedtaket for politimannen Stein-Robin Kleven Bergh.

– Begrunnelsen for avskjed er at polititjenestemannen ved gjentatte uttalelser på sosiale medier har brutt ned den tillit som er nødvendig for å kunne utøve jobben som politimann, sier politimester Tormod Bakke.

Les også: Politimester vurderer ny avskjedssak mot ansatt

Bergh – som også er Frp-politiker – kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for et «krapyl» i et innlegg på Facebook og anklaget ham for å spre løgner om Fremskrittspartiets politikk.

Les også: Sparket politimann fikk jobben tilbake

Bergh er suspendert fra stillingen sin inntil saken er endelig avgjort. Politimannen har en frist på tre uker på seg til å klage saken inn for det sentrale ansettelsesrådet.

Bakgrunn: Politibetjent avskjediget på grunn av Facebook-kommentarer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus