17 års fengsel for hovedtiltalt i hasjsak

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er i Oslo tingrett dømt til 17 års fengsel i en omfattende narkotikasak med ti tiltalte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de ti ble frikjent av Oslo tingrett onsdag, mens en av de andre ikke møtte under rettssaken. Hans sak vil dermed bli behandlet senere. Saken med i alt ti tiltalte har gått for Oslo tingrett helt siden midten av august.

Hovedmannen, en 29 år gammel nederlender, er også dømt til inndragelse av 15 millioner kroner politiet mener stammer fra kriminell virksomhet, melder NRK. Inndragelsen er i tråd med påtaleyndighetens påstand, men straffen er ett år kortere enn aktors krav.

Saken har sitt utspring i politiets innsats i Vaterlandsparken i Oslo for noen år siden. Dette førte til slutt til pågripelse tiltaler mot personer i bakmannsapparatet i 2011.

I alt ble det beslaglagt 762 kilo hasj. Politiet mener det skal ha blitt omsatt ytterligere 1,1 tonn hasj. Den utpekte hovedmannen er dømt for salg av 953 kilo hasj og innførsel av 706 kilo av samme stoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener enda flere er involvert i narkotikanettverket, men valgte å begrense antall tiltalte i denne rettsrunden av kapasitetshensyn. Åtte av de ti tiltalte er norske statsborgere, en er fra Nederland og en av de tiltalte fra Marokko.

Den hovedtiltalte har sittet fengslet siden saken ble rullet opp og får et fradrag på 992 dager.