Meny

29-åring dømt for dødsvold mot kvinnelig dørvakt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel svenske er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge.

En 41 år gammel fembarnsmor, som var dørvakt på en pub i Porsgrunn, døde dagen etter at hun ble slått ned av 29-åringen i fjor.

Hendelsen skjedde i Porsgrunn lørdag 3. mars i fjor. Da innehaveren ba 29-åringen om å forlate utestedet, ble hun slått og truet. Dørvakt Anne Wendy Madsen kom til unnsetning, og hun fikk et slag i tinningen. Hun segnet om, og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Dagen etter døde hun.

Da saken ble behandlet i retten i forrige uke, sto 29-åringen kun tiltalt for legemsfornærmelse, og var ikke tiltalt for dødsfølge. Aktor, politiadvokat Jon Borgen, la derfor ned påstand om bare seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, skriver Telemarksavisa.

Det var ikke retten enig i. Ni måneder av dommen gjøres betinget med to års prøvetid. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til hver av Anne Wendy Madsens (41) fem barn og samboer.

29-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier han er svært overrasket over dommen.

– Den vil bli anket, både på straffespørsmålet og på erstatningsspørsmålet, sier Wexels.

29-åringen er tidligere domfelt åtte ganger i Sverige, deriblant for vold, grove seksualforbrytelser og narkotikalovbrudd.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus