Meny

Madonna tjente mest

Madonna (55) fra Michigan troner på toppen av det amerikanske magasinet Forbes' liste over de 25 mesttjenende musikere i 2013. Hun innkasserte 761 millioner kroner. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madonna (55) fra Michigan troner på toppen av det amerikanske magasinet Forbes' liste over de 25 mesttjenende musikere i 2013. Og det er turneene som gjør susen for artistene.

Madonna innkasserte 761 millioner kroner (125 millioner dollar). Mesteparten stammer fra hennes MDNA-turne som innbrakte 1,85 milliarder kroner (305 millioner dollar), samt salg av effekter på konsertene, klær og parfyme.

– Madonna lever opp til sitt kallenavn: «The Material Girl» topper listen vår over mesttjenende musikere med klar margin, skriver magasinet.

Lady Gaga og Bon Jovi

På andreplass kommer newyorkeren Lady Gaga (27) med 487 millioner kroner (80 millioner dollar), fulgt av New Jersey-rockerne Bon Jovi med 481 millioner kroner (79 millioner dollar).

Som Madonna var det turnévirksomheten som innbrakte de store pengene. Lady Gaga håvet inn 1,02 milliarder kroner (168 millioner dollar) på sin turne før hun måtte avbryte den grunnet en hofteskade som måtte opereres.

Les også: John Fredriksen er rikere enn Batman

Hennes siste album «ARTPOP» ble ikke tatt med fordi det ble gitt ut etter juni 2013.

Konsertene til Bon Jovi innbrakte mer enn 18 millioner kroner (tre millioner dollar) per by.

Country og hiphop

Fire countryartister er med på listen. Den amerikanske countrystjernen Toby Keith havnet på fjerdeplass med 396 millioner kroner (65 millioner dollar). De tre øvrige er Taylor Swift (7), Kenny Chesney (9) og Tim McGraw (24).

Den britiske gruppa Coldplay kom på femteplass etter med 390 millioner kroner (64 millioner dollar).

Selv om turneene var innbringende for artistene øverst på lista, var det også noen som holdt seg unna den delen av bransjen og tjente sine penger på annet vis.

Les også: Forbes mener Putin er verdens mektigste

At hele ni hip-hop-artister er med sier sitt om populariteten sjangeren har i dag. Sean «Diddy» Combs er høyest med en ellevteplass og 304 millioner kroner (50 millioner dollar). Han drar inn mesteparten av sine dollar takket være en avtale med Ciroc vodka.

De øvrige åtte er Jay Z (18), Dr. Dre (20), Nicki Minaj, Birdman, Kanye West, Lil Wayne, Wiz Khalifa og Ludacris.

DJs og Jackson

Lista bekrefter at disc jockey-yrket er blitt god butikk. Verdens to best betalte DJs er med. På plass nummer 25 ligger Tiësto (32 millioner dollar) og på plass 13 Calvin Harris (46 millioner dollar).

– Dance-musikk har tatt helt av de siste tre årene og jeg var tilfeldigvis på det rette stedet til den rette tiden, sa han til Forbes tidligere i år.

Les også: Tjente en halv milliard kroner på husmorsporno

Anslagene er gjort ut fra brutto inntjening fra 1. juni 2012 til 1. juni 2013 før det blir trukket fra honorarer, og bare artister som er i live er tatt med.

Dersom dette kriteriet ble fjernet, ville Michael Jackson plassert seg øverst. Salg knyttet til den avdøde artisten ga en inntjening på 974 millioner kroner i 2013 (160 millioner dollar).
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus