Stor ulykke på byggeplass i Sør-Afrika

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptil 50 mennesker kan være begravd i ruinene av et kjøpesenter som raste sammen mens det var under oppføring øst i Sør-Afrika. En person er bekreftet omkommet, mens 26 skadde ble brakt i sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Letemannskapene brukte tirsdag redningshunder og avansert teknisk utstyr for å forsøke å finne overlevende i restene av bygningen. Den omkomne var en kvinnelig bygningsarbeider som jobbet med byggingen av kjøpesenteret nær storbyen Durban, meldte TV-kanalen eNCA.

Byggeplassen ligger i Tongaat i KwaZulu-Natal-provinsen. Ifølge eNCA arbeides det der med å bygge et kjøpesenter som etter planen skal åpnes i april neste år, og som skal inneholde lokaler på minst 15.000 kvadratmeter fordelt over tre etasjer.

Se video fra stedet øverst i artikkelen

– Det så ut som om bakveggen på bygget falt sammen, sa et øyevitne.

Ulykkesårsaken var tirsdag ikke kjent, men tirsdag kveld ble det kjent at de lokale myndighetene tidligere hadde fått rettens medhold i å stanse byggearbeidene.

Viseborgermester Nomvuzo Shabalala opplyser at entreprenøren ikke fulgte loven.

– Vi visste ikke at de fortsatte byggearbeidene, sier han.

Nye byggeprosjekter har de siste årene skutt opp som paddehatter i Durban og KwaZulu-Natal, som er den sørafrikanske presidenten Jacob Zumas hjemtrakter. Observatører tror tirsdagens ulykke kan bli en faktor i nyvalget som ventes holdt i Sør-Afrika neste år.