Fransk politi har DNA på gjerningsmannen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Driver klappjakt på mannen som skjøt i avisredaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk politi sier de har DNA på mannen som sto bak gårsdagens skyteepisode i redaksjonslokalene til avisen Libération. Det melder Sky News tirsdag ettermiddag.

Sky News' korrespondent sier det foreløpig er uklart hvordan politiet fikk tak i DNA-et, men en teori kan være at den mistenkte tok på et objekt i en bil han kapret like etter skytingen. Gjerningsmannen fikk sjåføren til å kjøre seg fra utkanten av Paris, og inn til sentrum, hvor han gikk ut av bilen på Champs-Élysées og forsvant i mengden på metroen.

Les mer: Klappjakt på gjerningsmannen i Paris

Kritisk skadd

ETTERLYST: Etterforskerne har publisert nytt bilde av gjerningsmannen. Foto: EPAETTERLYST: Etterforskerne har publisert nytt bilde av gjerningsmannen. Foto: EPA

En 27 år gammel mann, som er fotoassistent i Libération, ble kritisk skadd etter gårsdagens skyteepisode. Han ble skutt i brystet og magen med pumpehagle.

Fransk politi etterlyser en mann i alderen 35-45 år, som skal være skallet, lys i huden og overvektig, og i dag publiserte politiet nye overvåkingsbilder av mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Øyenvitner beskriver mannen som «rolig og målrettet», som en som var «fullt klar over hva han gjorde».

Kan ha truet flere

På bakgrunn av opptak fra videoovervåkingskameraer mener politiet at mannen er den samme som sist fredag stormet inn i redaksjonslokalene til nyhetskanalen BFMTV og truet journalistene som jobbet der.

Han viftet med et skytevåpen og ropte «neste gang vil jeg ikke bomme på dere», før han stakk av.

Den hardt skadde fotografen, som akkurat hadde begynt å jobbe i Libération, ble mandag operert for skuddskader i mage og bryst. Legene sier at de er mer optimistiske enn tidligere når det gjelder pasientens tilstand.