Meny

Opplev én dag på 45 sekunder:

Stor aktivitet på flyplassen i Tacloban

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk venter flere dager i kø for å komme seg ut av den tyfonrammede byen Tacloban. Samtidig kommer det stadig nye fly med forsyninger og hjelp til området.

Det internasjonale hjelpearbeidet jobber for full sving på Filippinene etter tyfonen Haiyans herjinger.

Den amerikanske marinen har lagt ut en video som oppsummerer aktiviteten på flyplassen på under ett minutt. Se videoen fra søndagens aktivitet øverst i artikkelen.

Venter dagesvis på å komme ut

Nødhjelp skal inn til landet mens hjemløse tyfonofre har ventet i dagesvis for å komme seg bort fra de berørte områdene. Det er ingen tvil om at det er svært hektisk aktivitet på flyplassen.

Se også: Desperat bønn skrevet på bakken på Filippinene

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP) er blant dem som strever med å få forsyninger av mat og vann ut til alle dem som trenger hjelp. Organisasjonen har så langt fått delt ut ris og høyenergikjeks til anslagsvis 1,9 millioner mennesker. Men fortsatt er det over 600.000 ofre som WFP ikke har klart å nå frem til.

– Vi prøver å nå dem som ikke har noen andre muligheter til å få tak i mat, og det antallet fortsetter å minke, sier WFP-direktør Ertharin Cousin ifølge NTB.

Se også:  Her trygler hun om hjelp til å overleve

Er lovet 1,5 milliarder

Filippinene har allerede fått eller har blitt lovet til sammen 1,5 milliarder kroner i internasjonal hjelp til tyfonofrene.

Det offisielle tallet på døde er nå 3.974 mens 1.186 er savnet. Halvannen uke etter at tyfonen rammet, finner redningsmannskaper fortsatt hver dag døde mennesker i ruinene.

Se monsterbølgen treffe Filippinene her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus