Moren til Madeleine: – Ikke gi opp

LETER: Madeleiene McCann forsvant fra en ferieleilighet i Portugal i 2007. Fortsatt leter Scotland Yard og familien etter jenta. Foto: NTB scanpix
LETER: Madeleiene McCann forsvant fra en ferieleilighet i Portugal i 2007. Fortsatt leter Scotland Yard og familien etter jenta. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kate McCann snakket ut om hvordan forsvinningen av datteren Madeleine har påvirket hennes liv. – Alt du egentlig vil er å forsvinne inn i deg selv, sa hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det mange ikke vet er hvilke påvirkning av et forsvunnet barn har på deg, din familie og dine venner. Man trenger å vite at alt som kan bli gjort faktisk blir gjennomført og du trenger å vite at verden ikke har gitt opp.

Det sa Kate McCann (45), moren til den forsvunnede Madeleine McCann, under en middag for å samle inn penger for savnede barn.

Ifølge Daily Mirror fortalte Kate hvordan jakten på datteren har gitt henne nytt håp, men også gjort henne utslitt.

Les også: – Nordmenn hevder å ha sett Madeleine

– Frykt for å vite hva som skjedde

45-åringen ga et unikt innblikk i hvordan det er å være forelder til et barn som er savnet.

FORELDRE: Madeleine McCanns foreldre, Kate og Gerry McCann, leter fortsatt etter sin savnede datter. Foto: NTB scanpixFORELDRE: Madeleine McCanns foreldre, Kate og Gerry McCann, leter fortsatt etter sin savnede datter. Foto: NTB scanpix

– Alt du egentlig vil er å forsvinne inn i deg selv, sa hun.

Kate fortalte videre om nedturene etter datteren fortsvant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Høydene er nå man tror det er nyheter, mens nedturene er frykt for å vite hva som skjedde og frykt for å ikke vite hva som skjedde, sa hun.

Les også: – Vi har et oppriktig håp om å finne Madeleine

– Kan ha våknet under innbrudd

3. mai 2007, få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Praia da Luz der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag på en restaurant et par hundre meter unna.

Ifølge Daily Mail tror Scotland Yard at Madeleine kan ha blitt bortført av en kriminell organisasjon, som undersøkte ferieleiligheten noen dager før forsvinningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Scotland Yard utelukker heller ikke at jenta kan ha blitt bortført i forbindelse med et innbrudd i ferieleiligheten.

– Det er en mulighet med et scenario hvor Madeleine kan ha forstyrret noen som begikk et innbrudd, har sjefsetterforsker Andy Redwood uttalt til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

Jakter mulig gjerningsmann

FORSVANT: Fra en leilighet i dette feriekomplekset i den portugisiske byen Praia da Luz forsvant Madeleine McCann i 2007. Foto: NTB scanpixFORSVANT: Fra en leilighet i dette feriekomplekset i den portugisiske byen Praia da Luz forsvant Madeleine McCann i 2007. Foto: NTB scanpix

Over seks år etter at Madeleine forsvant, kan britisk politi stå overfor et gjennombrudd i etterforskningen.

To tips om en navngitt mann har kommet etter at politiet offentliggjorde to fantomtegninger i forbindelse med BBC-programmet Crimewatch.

– Vi har fått inn en rekke interessante tips. Blant annet har vi kommet i kontakt med flere personer som var bodde på samme sted som McCann-familien. Dette viser hvorfor det er nyttig med denne type programmer, sa Redwood til BBC etter offentliggjøringen av fantomtegningene.

– Etterforskere tråler nå gjennom og prioritere dette materialet. Dette vil ta tid, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Kan ha kidnappet Madeleine som hevn

Kripos koblet inn

Madeleine ville i dag vært ti år gammel, og verken foreldrene eller politiet har noen gang gitt opp håpet om å finne henne i live.

– Jeg tror virkelig det er folk der som holder nøkkelen til Madeleines forsvinning, og at de kan være helt uvitende om det, har Redwood uttalt til The Telegraph.

Kripos har bekreftet overfor ABC Nyheter at britisk politi har kontaktet dem om bortføringen av Madeleine.

– Vi kan bekrefte at norsk politi har mottatt bistandsanmodning fra britiske politimyndigheter vedrørende Madeleine McCann-forsvinningen.

– Da dette er en britisk etterforskning har vi ingen mulighet til å si noe videre om innholdet i bistandsanmodningen, hvilke undersøkelser vi har foretatt eller resultatet av disse, sa kommunikasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til ABC Nyheter.