Meny

23 drept og 146 såret i selvmordsangrep i Beirut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 23 personer er drept og 146 såret i eksplosjonene som rammet like ved Irans ambassade i Beirut, ifølge Libanons helseminister.

Kulturattacheen ved den iranske ambassaden er blant de drepte, opplyser en sentral libanesisk tjenestemann.

Angrepet ble ifølge libanesiske medier utført av to selvmordsbombere, hvorav den ene satt i en bil og den andre kom til fots.

Opptil seks bygninger i området skal være ødelagt som følge av angrepet tirsdag formiddag. Det ble først meldt om to raketteksplosjoner, men en sikkerhetskilde sa senere at det var snakk om bomber.

Ifølge avisa Daily Star ble de to eksplosjonene utløst med få minutters mellomrom. Et dypt krater i gaten tyder på at den ene eksplosjonen skyldtes en kraftig bilbombe.

Biler i brann

Flere biler og trær sto i brann etter eksplosjonene, og svart røyk veltet opp fra området. Libanesiske soldater har sperret av området og holdt tirsdag formiddag vakt rundt ambassadeområdet.

En bilist sier til Daily Star at hun ble livredd da det smalt. Hun befant seg i parallellgata til den iranske ambassaden.

Libanesiske medier viste tirsdag morgen bilder av sårede personer som ble båret bort fra åstedet i bydelen Bir Hassan i den sørlige delen av den libanesiske hovedstaden. Bir Hasan regnes som et kjerneområde for den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen.

Støtter Assad

Områdene sør i Beirut er blitt rammet av bilbomber to ganger tidligere i år. Eksplosjonene, som fant sted 9. juli og 15. august, tok livet av i alt 27 personer.

Både Hizbollah og Iran støtter Syrias president Bashar al-Assad.

Hizbollah har sendt medlemmer av sin væpnede fløy til Syria for å hjelpe regimet i kampen mot opprørerne, som i all hovedsak er sunnimuslimer.

Krigen i Syria har skjerpet konflikten mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer i Libanon. Mange av Libanons sunnimuslimer misliker sterkt at Hizbollah, som også regnes som en av Irans viktigste allierte, har involvert seg i krigen i nabolandet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus