Meny

Politijakt etter avisangrep i Paris fortsetter

Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen. Mannen, som skjøt og såret en fotograf, var tirsdag formiddag fortsatt på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en mann i Paris, men benekter at at mannen som er mistenkt for å ha skutt en pressefotograf i Paris, er pågrepet, slik avisen Le Parisien har meldt.

Fransk politi etterlyser en europeisk mann i 35-45-årsalderen og har bedt øyenvitner om å melde seg. Men tirsdag morgen var mannen fortsatt som sunket i jorden, ifølge avisen Le Parisien.

En 23 år gammel fotograf ligger kritisk såret på sykehus etter angrepet i den franske avisredaksjonen. Halvannen time etter angrepet i Libération, løsnet mannen også skudd utenfor en bank i bydelen La Défense i den franske hovedstaden.

Øyenvitner beskriver mannen som «rolig og målrettet», som en som «var fullt klar over hva han gjorde».

En sammensetning av overvåkningbilder fra Paris. Foto: AFP/NTB scanpix.En sammensetning av overvåkningbilder fra Paris. Foto: AFP/NTB scanpix.

Til tross for at politiet både satte inn helikoptre og store politistyrker for å jakte på mannen, mistet politiet sporet av ham mandag.

På bakgrunn av opptak fra videoovervåkingskameraer mener politiet at mannen er den samme som sist fredag stormet inn i redaksjonslokalene til nyhetskanalen BFMTV og truet journalistene som jobbet der.

Han viftet med et skytevåpen og ropte «neste gang vil jeg ikke bomme på dere», før han stakk av.

Den hardt skadde fotografen, som akkurat hadde begynt å jobbe i Libération, ble mandag operert for skuddskader i mage og bryst. Legene sier at de er mer optimistiske enn tidligere.

Les også: Klappjakt på gjerningsmann i Paris

Bakgrunn:  Fotograf skutt i fransk avisredaksjon

Se video: Her er mannen som skøt i redaksjonen i Paris

Saken fortsetter under bildet


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus