Meny

Dømt til 15 års fengsel for drap i Bergen

Dømt til 15 års fengsel for drap i Bergen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel afghansk mann er i Gulating lagmannsrett dømt til 15 års fengsel for drapet på en somalier på asylmottaket på Ny Paradis i Bergen i fjor.

Dommen er i samsvar med dommen i Bergen tingrett. Mindretallet, to av meddommerne, ville ha to år lavere straff fordi de ikke så bort fra at tiltalte selv ble utsatt for et angrep før drapshandlingen, melder Bergensavisen.

29-åringen må også betale 800.000 kroner i erstatning til de etterlatte.

Musse Mohamoud Ahmed (45) fra Somalia døde 22. mai i fjor etter å ha blitt knivstukket 24 ganger. Afghaneren hevder han stakk i nødverge fordi han selv ble angrepet, men ble ikke trodd av retten.

Bakgrunn: Mann knivdrept på asylmottak i Fana

– Vi forstår at han er i en vanskelig livssituasjon. Han har fått avslag på asylsøknaden og er konvertitt, men jeg kan ikke se at det er formildende omstendigheter her, sa statsadvokat Benedicte Hordnes i sin prosedyre.

Lagmannsretten slår fast at drapet er resultat av en vedvarende og meget smertefull voldsbruk, så vel i intensitet som omfang, blant annet med i alle fall åtte dype og livsfarlige knivstikk, hvor samtlige er potensielt dødelige.

Les også: Afghaner anker drapsdom

Årsaksbildet viser, etter flertallets syn, at avdøde ikke har vært i stand til å yte noen særlig motstand, og slik sett vært et ganske forsvarsløst objekt for tiltaltes knivbruk, heter det i dommen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus