Meny

– Flyet bare falt rett ned

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overvåkingskamera fanget søndagens flystyrten i Russland, der 50 personer mistet livet. Se den dramatiske krasjlandingen.

Russlands transportminister, Maxim Solokov, sier at flyet fra Tatarstand Airways tilsynelatende falt rett ned da det krasjlandet søndag på flyplassen i Kazan sentralt i Russland.

– Flyet bare falt. Det gikk rett i bakken. Etter at flyet traff bakken var det en eksplosjon, sa han ifølge Sky News.

Se overvåkingsvideoen av flystyrten øverst i artikkelen

Flyet, en Boeing 737-500, hadde avbrutt et første landingsforsøk og skulle forsøke igjen da alt gikk galt.

Drivstofftanken eksploderte

Flyet tok av fra Domodedovo-flyplassen i Moskva 18.25 lokal tid, og styrtet en time senere. Ifølge øyenvitner, mistet flyet høyden raskt og drivstofftanken eksploderte da det traff bakken.

Det var sterk vind og overskyet ved flyplassen i Kazan da ulykken skjedde. Nå søkes det etter flyets svarte boks i håp om å finne svar på hva som skjedde før flyet krasjlandet.

Les mer: 50 omkom i flystyrt i Russland

– Putin uttrykker sin dypeste kondolanser til familie og venner av dem som døde i denne forferdelige ulykken, sa talspersonen for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov.

Putin har bestemt at det skal nedsettes en granskningskommisjon for å finne årsaken til flyulykken.

Flere store ulykker

Russland har vært rammet av flere store flyulykker. Russiske flyselskaper har de senere årene fått et bedre rykte, men ulykker blant mindre selskaper gjør at landet fortsatt har en dårlig flysikkerhet.

I 2012 omkom 33 personer da et innenriksfly fra UT Air styrtet i Tjumen i Sibir. Tidligere i 2011 var det to alvorlige ulykker; i september døde 44 da et chartret fly med ishockeylandslaget om bord styrtet i Karoslavl. I juni mistet 47 andre mennesker livet da en Rus Air-maskin styrtet i Petrozavodsk.

I 2010 omkom 96 personer i en styrt ved Smolensk, den polske presidenten var blant dem.

Den aktuelle Boeing 737-maskinen har ifølge TT hatt mange tidligere operatører. Blant dem er Uganda Air, Air France og Bulgaria Air. Flyselskapet Tatarstan Airlines har ikke tidligere vært involvert i store ulykker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus