Meny

Utlover dusør for fisk på rømmen

Lokale fiskere jakter på rømt laks ved Slokkholmen i Nord Trøndelag. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stormen «Hilde» åpnet for oppdrettslaksen.

Inspeksjoner etter stormen «Hilde» har avdekket hull i en not på Marine Harvests anlegg på Slokkholmen Øst i Leka kommune i Nord-Trøndelag. Fiskeridirektoratet er varslet og tiltak for å begrense rømmingen er iverksatt, skriver Marine Harvest i en pressemelding.

Lokale fiskere hjelper

Nå utlover oppdrettsselskapet en dusør på 500 kroner per innleverte fisk fra anlegget. Lokale fiskere er kontaktet og vil bidra i utfiskingen.

Noten inneholdt 127.234 fisk på om lag to kilo hver. Det er observert fisk på utsiden av noten. Gjenværende fisk i noten vil bli talt så snart som været tillater det, for å verifisere antall fisk som er rømt.

Les også: – Norsk oppdrettsfisk er trygg og sunn mat

Skadene på noten er utbedret. Så snart uværet gir seg vil ny not bli satt ut. Videre inspeksjon av anlegget fortsetter i morgen.

Det er fortsatt dårlig vær i området, men alle Marine Harvests anlegg er visuelt inspisert. Det er ikke mistanke om rømming fra dette selskapets øvrige anlegg.

Dusør i Alta

Norway Royal Salmon har imidlertid også utlovet dusør på rømt laks. Det skriver selskapet i en pressemelding mandag. Etter tøft vær lørdag, ble det påvist rømming av laks fra anlegget Lille Kufjord i Alta kommune. Foreløpig er det fanget 15 laks etter at rømmingen ble oppdaget søndag.

Også her er det dusør på 500 kroner per laks. Det er foreløpig uklart hvor mange laks som rømte, men ifølge pressemeldingen er det ingenting som indikerer at en større rømning har funnet sted.

Les også: – Mye av maten myndighetene anbefaler gjør oss syke

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus