Meny

Fotoassistent alvorlig såret i skyting i fransk avisredaksjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fotoassistent er såret etter at en bevæpnet mann tok seg inn i redaksjonslokalene til den franske avisen Libération i Paris og avfyrte skudd, opplyser politiet. Senere ble det skutt utenfor en bank.

Politiet jakter mandag ettermiddag på en væpnet mann i Paris etter at en 27 år gammel mann ble skutt og kritisk skadd ved kontoret til den franske dagsavisen Liberation, melder AFP.

Offeret, en fotoassistent, ble skutt i brystet og magen med en pumphagle, ifølge politiet.

Se video fra stedet: Fotograf skutt i fransk avisredaksjon

Gjerningsmannen flyktet fra åstedet og var fremdeles på frifot flere timer etter angrepet, som skjedde omkring klokken 10.15 (lokal tid).

Litt over en time senere forteller vitner at det ble avfyrt skudd, også disse fra en pumphagle, utenfor hovedkvarteret til banken Societe Generale i forretningsområdet La Defense.

Politiet sier de også undersøker uttalelser fra en bilsjåfør som hevder han ble tatt som gissel i kortere tid av en væpnet mann nær La Defense og tvunget til å kjøre ham til Champs-Elysees.

Politihelikoptre kretset over den franske hovedstadens mest berømte gate, tilsynelatende på jakt etter den væpnede mannen.

Politiet kunne ikke umiddelbart bekrefte en sammenheng mellom episodene mandag, men sier overvåkingsbilder av skytteren tyder på at han er samme mann som stormet inn i Paris-hovedkvarteret til nyhetskanalen BFMTV fredag.

I denne episoden tømte den væpnede mannen flere patroner fra haglen sin før han advarte en redaktør: "Neste gang vil jeg ikke bomme på deg".

Pumphagle

Offeret i avisen ble skutt i brystet og magen med en pumphagle, ifølge AFP. Andre medier melder at en rifle ble brukt. Tilstanden til offeret betegnes som kritisk av politiet og avisen.

Skytteren flyktet fra åstedet og var fremdeles på frifot flere timer etter angrepet, som skjedde omkring klokken 10.15 (norsk tid).

– Jeg var på vei på jobb og så en mann ligge på bakken. Han holdt på magen og det var blod overalt, sier journalist i Liberation, Anastasia Vecrin, til AFP.


Like etter klokken 12 norsk tid opplyser også politiet at de utplasserer styrker i alle redaksjoner i Paris etter angrepet, av frykt for nye angrep.

Trusler fredag

Sist fredag tok en mann seg inn i redaksjonslokalene til TV-stasjonen BFMTV og truet journalistene som jobbet der før han stakk av. Politiet sier det er for tidlig å si om den hendelsen kan settes i sammenheng med mandagens skyting, men etterforsker mulige forbindelser.

Libération er en dagsavis med et sosialdemokratisk ståsted.

En av lederne ved Liberation, Nicolas Demorand, sier de ansatte er skrekkslagne etter angrepet.

– Når det kommer noen med hagle inn i lokalene til ev avis i et demokrati er det svært, svært alvorlig, uavhengig av sinnstilstanden til gjerningspersonen, sier Demorand til AFP.

– Hvis aviser og andre medier må bli bunkere har noe gått galt i vårt samfunn.

Politiet har satt opp sikkerhetssperringer omkring Liberations redaksjonslokaler i sentrum av Paris.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus