Meny

Seks personer døde i uvær i Midtvesten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer døde og mange titalls ble skadd da et kraftig uvær med tornadoer raste gjennom Illinois og andre delstater i Midtvesten søndag.

Enorme naturkrefter jevnet hele boligkvartaler med jorden blant annet i byen Washington i Illinois. Byen ble spesielt hardt rammet av det myndighetene kalte en «stor og ekstremt farlig tornado».

– Vi har fått opplysninger om boliger som er blitt jevnet med jorden og tak som er blåst av, sa Sara Sparkman, talsmann for helsemyndighetene i Tazewell i Illinois.

Lokale medier melder om at minst 37 skadde er brakt til sykehus for behandling.

Titusenvis av hjem mistet strømforsyningen og flyselskapene måtte sette flyene på bakken på grunn av uværet. NFL-kampen mellom Chicago Bears og Baltimore Ravens ble stoppet, og publikum måtte søke ly da truende skyer rullet inn over arenaen.

Det nasjonale værsenteret opplyste mandag at de hadde mottatt 80 rapporter om tornadoer, i tillegg til over 350 rapporter om sterke vinder og 40 om haglvær.

President Barack Obama fikk jevnlige oppdateringer om utviklingen da store deler av Midtvesten ble rammet av tornadoer, tordenvær og haglvær. Været beveget seg svært raskt og det ble advart om at det kunne komme overraskende i løpet av minutter.

Befolkningen ble bedt om å holde seg innendørs og i første etasje av bygningene.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus