Meny

Virkningene av uværet Hilde merkes fortsatt

Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal. De to personene i bildet beveger seg på en flytebrygge i urovekkende nærhet av kraftige bølger. Ekstremværet "Hilde" på vei innover Trøndelag og Helgeland. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet Hilde er over, men fortsatt er rundt 5.000 kunder uten strøm i Nord-Trøndelag. Uværet etterlater tydelige sår, som låver og hus uten tak og trær og stolper som er revet over ende.

I Sogn og Fjordane er fremdeles flere veier stengt, melder Statens vegvesen.

Riksveg 15 langs Skredestranda mellom Nordfjordeid og Stryn kan bli stengt ut uka. Mens fylkesvei 724 i Oldedalen også er utsatt for flere ras, men denne veien blir forhåpentlig åpnet igjen allerede tirsdag.

Også flere ferjer, blant annet i Nordland, er innstilt som følge av uværet.

Merkbart

Ekstremværet Hilde var mer enn merkbart i store deler av Kyst-Norge, men natt til søndag klokka 3 var det over.

Opprydningsarbeidet etter Hilde vil fortsatt ta noe tid.

Mandag morgen var rundt 5.000 kunder i Nord-Trøndelag strømløse.

Ifølge Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) er det fortsatt strømløst i Røyrvik kommune, også Lierne og Namsskogan er sterkt berørt.

Alle på jobb

Her pågår det feilretting med alt tilgjengelig mannskap.

Ifølge NTE har 12.000 strømkunder fått igjen strømmen det siste døgnet og vel 95 prosent av strømkundene i Nord-Trøndelag har nå strøm.

Selskapet opplyser at de har holdt på med feilretting hele natt til mandag.

Mandag morgen var 150 medarbeidere og tre helikoptre fortsatt engasjert i arbeidet med å reparere feilene. Der det må sette opp nye stolper, vil arbeidet ta noe tid.

Dyrehelse

I arbeidet med å få strømmen tilbake, prioriteres liv og helse, og også dyrehelse.

– Vi har mottatt mange bekymringsmeldinger fra strømløse gårdbrukere. Bondelaget har tatt et prisverdig initiativ til en kampanje for utlån av strømaggregatet seg imellom. Områder med gårdsbruk prioriteres i arbeidet, opplyser kraftselskapet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus