Meny

Solberg vil mobilisere innvandrerforeldre mot ran

MÅ TA GREP: Erna Solberg vil ha foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet på banen etter ransbølgen i Oslo i år. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) ber foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet ta affære etter ransbølgen i Oslo i år.

I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag, og med til sammen 120 ran i oktober er Oslo verst av de nordiske hovedstedene.

Det var 78 ran i København og 63 i Stockholm i oktober, ifølge tall VG har hentet inn.

– Det er i så fall er utrolig trist hvis det stemmer, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagsavisen. Hun understreker at hun ikke selv kan gå god for tallene.

– Jeg synes oppfordringen som kom nå lokalt fra foreldre om å mobilisere innvandrerforeldre er viktig. Man må slå ned på dette, også fra foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet sin side, for å få stoppet denne atferden, sier Solberg.

Les også: Fabian Stang: – Barna mine har blitt ranet

Solberg sier hun mener det er viktig at ungdommene lærer seg hva konsekvensene av å bli dømt for et ran kan bli.

– Det betyr betydelige begrensninger. Det er ikke sikkert du får reise til USA. Sertifikatet ditt kan bli utsatt i tid. Man må bruke disse virkemidlene for å stoppe det som kan oppfattes som en litt uskyldig start inn mot en kriminell løpebane, sier Solberg.

Les også: Oslo på ranstoppen i Skandinavia

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus