Meny

Frykter uro i London under soldatdrap-rettssak

Afghanistan-veteranen Lee Rigby ble drept midt på dagen i bydelen Woolwich i mai. Mandag starter rettssaken mot to britiske militante islamister som er tiltalt for drapet. Foto: Luke MacGregor / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot to britiske menn som er tiltalt for drapet på Afghanistan-veteranen Lee Rigby på åpen gate i London i mai, starter mandag.

Afghanistan-veteranen Lee Rigby ble angrepet og hakket til døde med slaktekniv og øks på et fortau i bydelen Woolwich i mai. Drapet skjedde midt på ettermiddagen, rett foran øynene på flere forbipasserende personer. Dramatiske TV-bilder viste de to med blodige hoggvåpen i hendene mens den ene ropte at han hadde drept Rigby «fordi britiske soldater dreper muslimer».

De to tiltalte, Michael Adebolajo og Michael Adebowale, har gitt uttrykk for klare militante islamistiske holdinger etter å ha konvertert til islam.

Rettssaken er berammet til tre uker ved Old Bailey court og strenge sikkerhetstiltak er satt i verk. Det fryktes uro og opptøyer, og det er allerede varslet demonstrasjoner på utsiden av rettsbygningen.

I kjølvannet av drapet var det demonstrasjoner og sammenstøt mellom høyreradikale og antifascistiske aktivister. Fredelige muslimer i England opplevde også både verbale og fysiske angrep.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus