Meny

Uvær truer Midtvesten i USA

Ødeleggelsene ettertornadoen som rammet tettstedet Washington i Illinois søndag. Det er varslet mer uvær og store deler av USAs midtvest er truet. Foto: Alexandra Sutter/ Reuters /NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ødeleggelsene er allerede store etter at en tornado har herjet i delstaten Illinois i USA. Det er varslet om mer uvær, og så mange som 53 millioner mennesker kan bli rammet.

Et værsystem som bygget seg opp i løpet av søndagen kan nå ti delstater i Midtvesten.

– Vi står overfor en farlig situasjon, og uværet har nettopp startet, opplyser vaktleder Laura Furgione i den nasjonale meteorologitjenesten.

En tornado har allerede feid over tettstedet Washington i utkanten av byen Peoria i staten Illinois. Fjernsynsbildene viser ødeleggelser og biler som er blåst rundt.

Uværet er på vei i retning Chicago, og store deler av Midtvesten er ventet å bli rammet av tornadoer, tordenvær og haglvær. Været beveger seg svært raskt og kan ramme overraskende i løpet av minutter, advares det. Befolkningen er bedt om å holde seg innendørs og i første etasje av bygningene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus