Meny

Mann pågrepet etter branner i Lensvik

Væpnet politi jaktet mann etter denne brannen. Han er nå pågrepet. Foto: Henrik Sundgård / Sundgård Media

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet og siktet for å ha satt fyr på en garasje, en bil og et hus i Lensvik i Sør-Trøndelag, opplyser politiet til NTB.

Politiet pågrep mannen klokken 18.37 i forbindelse med brannene. Han er av tyrkisk opprinnelse, født i 1981 og har en relasjon til kvinnen som bor i huset.

– Det er en situasjon som har vært i forkant her. Vi vil komme med flere detaljer i morgen, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Leif Berglund til NTB søndag ettermiddag.

Politiet mottok første melding fra en pårørende av kvinnen klokken 15.20 søndag ettermiddag og rykket da ut til stedet. Ni minutter senere ble det oppdaget røyk som kom fra huset. Mannen stakk fra stedet til fots.

Han ble pågrepet etter å ha blitt observert av et vitne.

– Saken er så alvorlig at politiet måtte bevæpne seg. Det var en delvis komplisert aksjon som foregikk i mørket og vanskelig terreng. Den endte i en pågripelse hvor vedkommende etterkom politiets ordre, sier Berglund.

Kvinnen som bodde i huset, var i området da brannene ble påsatt. Det er uvisst nøyaktig hvor hun befant seg. Politiet ønsker heller ikke gå innpå hvorvidt hun er skadet.

– Hun blir ivaretatt av helsepersonell, sier Berglund.

Politiet opplyser videre at mannen i første omgang vil bli fremstilt for lege.

Etter det VG får opplyst hadde politiet kontakt med mannen på telefon. Han skal ha gått med på å overgi seg etter samtale med kommunelegen og familien hjemme i Tyrkia.

Både huset og garasjen var overtent i brannene, opplyser brannvesenet til NRK.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus