Meny

50 personer er omkommet i en flystyrt i Russland

Alle ombord mistet livet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle om bord mistet livet da en Boeing-maskin styrtet i Russland ved byen Kazan, øst i landet, søndag kveld. President Vladimir Putin har nedsatt en granskingskommisjon.

Flyet ble ført av et regionalt flyskap, og styrten skjedde under en landing ved byen Kazan, hovedstad i republikken Tatarstan, ved elven Volga, 70 mil øst for Moskva.

Sønnen til presidenten Rustam Minnikhanov i republikken skal være blant de omkomne.

Det meldes at enten 50 eller 52 personer var om bord, og alle døde. Det var minst 44 passasjerer og et mannskap på seks. Det var ingen barn blant passasjerene.

Landingsforsøk

– Flyet forsøkte å lande flere ganger. En av brennstofftankene tok fyr da flyet landet, sa en talsperson for det russiske krisedepartementet, Irina Rossius.

Maskinen kom fra Moskva. Flyet var i ferd med å gjøre sitt andre forsøk på å lande og eksploderte da det traff bakken ved 19.30-tiden lokal tid (16.30 norsk tid). Brannen var slukket på under en time, opplyser ITAR-TASS.

En kilde hos brann- og sikkerhetstjenesten ved flyplassen sa til byrået Interfax at det var piloten som gjorde en feil da maskinen gjorde sitt andre landingsforsøk, men det kan ha vært et teknisk problem som kan ha vært årsaken, ifølge den samme kilden.

Putin

– Putin uttrykker sin dypeste kondolanser til familie og venner av dem som døde i denne forferdelige ulykken, sier talspersonen for presidenten, Dmitrij Peskov.

Russlands president Vladimir Putin har bestemt at det skal nedsettes en granskningskommisjon for å finne årsaken til flyulykken i Kazan.

Det skal ha vært sterk vind og overskyet ved flyplassen. Temperaturen var over null grader.

En ny rullebane var nylig bygd på flyplassen der flyet forsøkte å lande.

Russland har vært rammet av flere store flyulykker. Russiske flyselskaper har de senere årene fått et bedre rykte, men ulykker blant mindre selskaper gjør at landet fortsatt har en dårlig flysikkerhet.

I 2012 omkom 33 personer da et innenriksfly fra UT air styrtet i Tjumen i Sibir. Tidligere i 2011 var det to alvorlige ulykker, i september døde 44 da et chartret fly med ishockeylandslaget om bord styrtet i Karoslavl. I juni døde 47 da en Rus Air-maskin styrtet i Petrozavodsk.

I 2010 omkom 96 personer i en styrt ved Smolensk, den polske presidenten var blant dem.

Den aktuelle Boeing 737-maskinen har ifølge TT hatt mange tidligere operatører. Blant dem er Uganda Air, Air France og Bulgaria Air. Flyselskapet Tatarstan Airlines har ikke tidligere vært involvert i store ulykker.

 
Vis større kart

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus