Meny

«Hilde» har tatt strømmen fra 18.000

Ekstremværet «Hilde» tok strømmen fra mange. Men orkanen er over. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag formiddag var mange uten strøm i Nord-Trøndelag og på Helgeland. Manskapene sliter med å få nettet opp igjen.

Nettselskapene har store styrker ute for å lokalisere og rette feil, men det er fortsatt uklart når strømkunder uten strøm får strømmen tilbake. Folk bes holde god avstand til strømledninger som har falt ned.

Søndag formiddag var rundt 18 000 strømkunder i Nord-Trøndelag og Helgeland uten strøm, melder Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE.

Nord-Trøndelag er hardest rammet med 15 000 strømkunder uten strøm kl 11. Ifølge NTE Nett vil mange få strømmen tilbake utover dagen, men flere kan være strømløse også mandag. Det må fortsatt påregnes avbrudd i forbindelse med feilrettingsarbeid.

Sterk vind i områdene gjør gjenopprettingsarbeidet krevende, skriver NVE.

Les også: «Hilde» har minket til liten storm

Veiene fra time til time

Også Statens Vegvesen melder om problemer:

Ekstremværet «Hilde» skaper problemer for de vegfarende over store deler av kysten. Forholdene forandrer seg fra time til time, skriver Vegvesenet på sin hjemmeside og anbefaler:

– Folk bør holde seg unna vegene i de mest utsatte områdene.

Les også: Stormen « Hilde» rammer hardt

Vanskelig å reparere nettet

- De berørte nettselskapene har fullt fokus på å få oversikt over skadeomfanget, skriver NVE.

- Det er imidlertid vanskelig for mannskapene å komme seg frem, da det er mye trenedfall og svært bløtt i grunnen. De mange trærne som har falt ned gjør at reparasjonsmannskapene må bruke ekstra tid på å rydde unna trær som ligger over strømlinjer og veier før de kan begynne å reparere linjene, sier Ingunn Åsgard Bendiksen, avdelingsdirektør i NVE

De største byene i regionene har strøm, men forsyningssituasjonen til Namsos er sårbar da det kun er ensidig forsyning inn mot byen. Utbedring av regionalnettet prioriteres på grunn av den totale forsyningssituasjonen.

Leka og Grong har fått tilbake strømmen, mens strømmen er delvis tilbake i Flatanger. Lierne, Namsskogan og Røyrvik kommuner var fortsatt helt uten strøm kl 11. Nærøy, Høylandet og Overhalla er også sterkt berørt.

NVE følger opp situasjonen gjennom tett kontakt med Kraftforsyningens distriktssjefer, Statnett og andre myndigheter.

Les også: Statoil evakuerer Njord A-plattformen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus