Meny

Sexsalget flyttet til området rundt Stortinget

Hit har gateprostitusjonen flyttet seg: Til strøket rundt Stortinget. Foto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sexsalget flytter seg helt opp til området rundt Stortinget i Oslo sent på kveldene. Stortingspresidenten sier han nesten daglig får tilbud om å kjøpe seksuelle tjenester.

– Sexsalget flytter seg når klokka blir elleve-tolv på kvelden. De prostituerte kommer fra området rundt Akershus festning, og trekker inn mot sentrum i områdene helt fra Nedre Karl Johan ved Jernbanetorget og opp til Stortinget og forbi, sier daglig leder Trond Andreassen i vekterselskapet Metro Gardia til Dagbladet.

At områdene rundt Stortinget er blitt hovedstadens nye prostitusjons- og narkostrøk de siste ukene, er noe stortingspresident Olemic Thommessen (H) har merket seg.

– Jeg jobber ofte seint om kveldene og det har ikke vært mangel på tilbud de siste dagene. De siste tre ukene har det vært nesten hver dag, sier stortingspresidenten.

Umulig å nekte adgang

Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er kritisk til sexkjøpsloven som ble innført i 2009. Den hadde til hensikt å redusere prostitusjonen i Norge. Den forbyr kjøp av sex, men ikke salg.

Dermed kan ingen gripe inn selv om prostituerte åpenlyst tilbyr seksuelle tjenester mot betaling.

– Jeg tror ikke der er noen løsning at politiet jager kvinner som angivelig kommer med sextilbud, fra Stortinget eller andre steder lenger opp på Karl Johan. Det er ikke forbudt for kvinnene å tilby sex. Og det er vanskelig, for ikke å si umulig, for politiet å nekte kvinnene adgang til offentlige områder i byen, sier han.

Les også: Halvparten av norske sexkjøpere tatt i Trondheim

Ønsker forbud

Røsland mener det ikke gir noen mening å oppheve loven, slik hans eget parti har vært tilhenger av.

– Det vil i praksis åpne for fullstendig frislipp. Jeg har kommet til at Stortinget tvert imot må vurdere den andre ytterliggående muligheten – å forby både kjøp og salg av sex, sier byrådslederen.

Les også: Forsker mener sexkjøpsloven fremmer menneskehandel

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus